
Díky tomuto receptu budete mít nejlepší perníčky.
Jsou hned měkké, takže je nemusíte péct týdny dopředu. A ta chuť..dokonalá. Podle jiného receptu už péct perníčky nebudete.
* kvůli použitým surovinám vhodné nejdříve od 3 let
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 150 g cukr moučky
- 100 g másla
- 2 lžíce kakaa
- 4 lžíce medu
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička skořice
- 1 lžička perníkového koření
- 2 vejce
Postup

Do sypké směsi přimíchejte vše ostatní - vejce, máslo a med. Těsto rukama propracujte, zabalte do potravinové folie a nechte přes noc v lednici.

Plochu, na které budete těsto válet, posypte trochou mouky, aby se nelepilo. Vykrájené tvary pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme 7 minut na 180°C v předem vyhřáté troubě. Perníčky potíráme rozšlehaným vajíčkem, jen co je vyndáme z trouby. Já jsem do vajíčka přidala ještě červené potravinářské barvivo a perníčky jsou tak krásně červené.
Poleva na perníčky
- 150 g moučkového cukru
- 1 bílek
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžička citronové šťávy
Cukr je nutné několikrát prosít přes jemné sítko, aby byl krásně jemný a bez hrudek. Všechny suroviny několik minut šlehejte ručním šlehačem. Když polevu naberete na lžičku a obrátíte dolů, měla by poleva držet na lžičce. Tak poznáte, že jste polevu připravili správně.