3. srpna 2017

Hotel Lions Nesuchyně

V půlce července jsme si vyjeli na víkend do hotelu Lions v Nesuchyni. Jedná se o vesničku nedaleko Rakovníka, která nemá ani 500 obyvatel, takže tu byl úžasný klid. Nedaleko hotelu je nové a pěkně vybavené dětské hřiště, na které jsme před večeří se synem zašli, aby si užil i něco jiného, než areál hotelu.

Ubytování

Připlatili jsme si za pokoj Superior Lux Komfort. Pokoj je opravdu velký (45 m2), takže měl syn dostatek prostoru pro zdokonalování chůze v krátkých mezičasech, kdy jsme nebyli venku, v bazénu nebo na jídle. Pokoj je krásně zařízený - dostatek úložných prostor, křesílka, stolek, televize. Díky velké posteli (200x200 cm) jsme na pokoji nepotřebovali dětskou postýlku (lze přiobjednat) a syn mohl spát na posteli s námi, jak je zvyklý doma. Také koupelna byla prostorná - sprchový kout, ručníků dostatek. Navíc jsme měli z pokoje krásný výhled na jezírko, které vyplňuje velikou část prostoru mezi ubytovací částí a hlavní budovou.

Zařízení hotelu

V hlavní budově je restaurace, bar, wellness centrum s bazénem, vířivkou a aroma saunou. Je tady také hala pro badminton, squashový kurt, bowlingová dráha. Můžete si zahrát šipky, kulečník, stolní fotbal. V areálu je tenisový kurt a hřiště pro plážový volejbal a Adventure golf. Je možné zapůjčit si také koloběžky nebo kola.

Stravování

Měla jsem trochu starost, jak to bude s jídlem pro syna. Měli jsme zaplacenou jenom polopenzi, abychom přes den mohli jet na výlet. Obědy pro syna jsem měla uvařené z domu, tak nám na pokoji hodně chyběla lednička. Čekala jsem, že v hotelu takové úrovně bude. Nebyl ale problém nechat jídlo v lednici na recepci. Personál na to byl zvyklý a velice ochotně nám obědy pro syna také ohřál.
Snídaně i večeře probíhaly formou bufetu. Jídlo bylo jediné, co nás v hotelu zklamalo. Vzhledem k úrovni hotelu byl velice omezený výběr. Při snídaních nám chybělo ovoce (byl pouze ovocný kompot z plechovky) a jogurty. K večeři bylo na výběr pouze ze dvou druhů příloh a dvou druhů masa, polévka. Jídlo bylo dobré, ale čekali jsme větší výběr a pestrost.

Výlety po okolí

Do půl hodiny se autem dostanete na hrad Křivoklát nebo na hrad Krakovec.
Přibližně deset minut od Nesuchyně jsou Krušovice, kde můžete navštívit pivovar.
Přírodní park Džbán s krásnou přírodou a naučnými stezkami je vzdálený jenom cca 10 km.
Hrnčírna Mutějovice - nevšední a krásná keramika 2,5 km od Nesuchyně.
Za pouhých 15 minut se autem dostanete do obce Lužná, kde můžete navštívit Železniční muzeum.