23. srpna 2017

Kukuřičáci - Kukuřičné bludiště

O víkendu jsme navštívili kukuřičné bludiště v Jihlavě. Byla to taková rychloakce. Moc se nám to zalíbilo, a tak jsme se cestou domů stavili ještě v bludišti v Praze.
Celkem je po celé republice 25 bludišť a jsou větší než fotbalové hřiště. Čekají tady na vás tatínek Otík, maminka Mína, Kubík a Barča, kteří si pro vás připravili hry, hádanky a také odměnu.

Jak to funguje

U vchodu do bludiště je bouda, kde zaplatíte vstupné a dostanete kartičku. Do té pak budete zapisovat jednotlivá písmena tajenky. Pokud u sebe nemáte tužku, nevadí. Můžete si ji u pokladny půjčit. Tajenka se skládá z osmi písmen. V bludišti tedy musíte najít osm stanovišť s herní tabulí, poznat zvířátko na obrázku a doplnit písmeno do tajenky. Na každé herní tabuli se navíc dozvíte nějakou zajímavost o daném městě a jeho okolí.

Interaktivní hra

Pokud chcete soutěžit s ostatními, stáhněte si do mobilního telefonu aplikaci Barcode scanner a aplikaci Kukuřičáci. U pokladny naskenujte kód a jděte na to. Teď už stačí najít osm herních tabulí, u každé naskenovat kód a rychle najít cestu z bludiště. U východu z bludiště znovu načtete kód, který je u pokladny. Tím se váš výsledek uloží. Pokud nenajdete všechny herní tabule, nevadí. Musíte ale počítat s tím, že do výsledku vám bude započítána penalizace (15 minut) za každou nenalezenou herní tabuli.
Za vyluštěnou tajenku dostanete u pokladny odznáček s jedním z kukuřičáků. Za pátou, poslední tajenku, dostanete velký odznáček s celou rodinou kukuřičáků.
U vchodu do bludiště je stůl a lavice, kde si děti mohou dát svačinu. U bludiště v Jihlavě jsou pro děti připraveny také pastelky a omalovánky. V případě potřeby je tu také mobilní WC.

Vstupné: 85 Kč (děti do 3 let zdarma), doba pobytu v bludišti je neomezená