16. prosince 2018

DIY svíčka s fotkou



Minulý rok jsem k Vánocům pro rodinu vyráběla svíčku se synovou fotkou. Nejen, že svíčka vypadá úžasně, ale navíc je výroba opravdu velice jednoduchá a zvládne ji každý. K výrobě nepotřebujete ani žádné speciální pomůcky. Většinu z nich máte určitě doma. Během chvilky tak máte bezva dárek, který zejména babičkám udělá velikou radost.

29. srpna 2018

Švestkový koláč


Podzim je tady a s ním přichází čas podzimních plodů. Jablíčka, hrušky, švestky, všechno mají babi a děda na zahradě, takže máme přísun skvělého super bio ovoce :-) Po posledním víkendu jsme si přivezli tašku jablek, hrušek i šťavnatých švestiček. Část švestek půjde do mrazáku, z pár udělám zmrzlinu, přesnídávky a džem. Dneska byl ale čas na koláč.

4. srpna 2018

Bagely z jogurtového těsta



Znáte tu chuť houstiček právě vtažených z trouby, ještě teplých, na kterých se při namazání máslo roztéká? Jen to píšu, sbíhají se mi na takovou housku sliny. Rohlíky i chleba už jsem pekla. Byly dobré, to ano, jenže příprava dlouhá a složitá. Teď jsem ale objevila recept na dokonalé pečivo z jogurtového těsta, které je hotové hned. Skvělé je, že nemusíte čekat, až vám nakyne těsto. Prostě smícháte mouku, prášek do pečiva a jogurt a máte housky. Já jsem dělala bagely, ale udělat můžete samozřejmě i housky, bulky nebo třeba kaiserky.

29. července 2018

Knížka "Co mi řekl táta"


Knížka "Co mi řekl táta" francouzské autorky Astrid Desbordes se u nás ocitla vlastně náhodou. Nebo náhodou....šla jsem do knihkupectví pro knížku "Mám tě ráda" od stejné autorky, ale ta byla (a stále je) beznadějně vyprodaná. V regálu jsem ale našla poslední knížku, tu s tátou. Vzala jsem ji, prolistovala a věděla, že ji musím koupit. A na tu s mámou, na tu si počkám. K dostání bude někdy (tuším) na jaře v roce 2019.

23. července 2018

Školka volá aneb Velký krok do neznáma


A je to tady. První školní den už zaklepal na dveře a já jsem nervózní úplně stejně, jako každý rok. Je něco málo po šesté hodině, chodím po třídě a ladím poslední maličkosti. Záleží mi na tom, aby se tady dětem líbilo a cítily se tu příjemně. Vynaložily jsme s kolegyní opravdu veliké úsilí na to, aby byla třída perfektně připravená. Přecházím po třídě sem a tam a kouknu na hodiny pokaždé, když jdu okolo. Na chvilku si sedám do židle a hned zase vstávám, sedět nevydržím, a tak se zase radši vrátím k přecházení.

18. července 2018

Mug Cake s tvarohovou omáčkou, borůvkami a malinami


Je to asi 14 dní, co jsem objevila Ameriku. Tuhle dokonalou dobrotu si teď dávám se synem velice často ke snídani. Je to rychlé, jednoduché a ták dobré. O čem je řeč? Ten zázrak se jmenuje mug cake. Tady vám přináším jeden ze svých nejoblíbenějších receptů na perfektní snídani.

5. července 2018

Kuřecí vývar


Říká se, že polévka je grunt a ostatní špunt. Alespoň takhle mi to jednou řekla na základní škole paní kuchařka, když jsem k okénku odnášela téměř netknutý talíř s polévkou. A co teprve takový kuřecí vývar. Je v něm hodně minerálů, vitamínů ze zeleniny a také trochu těch bílkovin a tuků, které naše tělo potřebuje. Doporučuje se i při nachlazení a chřipce, protože má protizánětlivé účinky. Tím nechci říct, že vás vyléčí, ale rozhodně pomůže. Kuřecí vývar je prostě užitečná dobrota. Určitě ho doma také děláte. Receptů na to, jak ho připravit je spousty. Takhle ho doma děláme my :-)

26. června 2018

Mám tě ráda



Mám tě ráda, když rozliješ čaj na vytřenou podlahu,
když krámuješ hrnce ze skříně
a nedbáš na mou snahu mít ve všem pořádek a řád.

I když ucpeš záchod toaletním papírem,
nepřestaneš být můj kamarád.

Mám tě ráda, přestože mi čmáráš fixem po stole,

22. června 2018

Časopis Kutílek


Dlouho jsem hledala nějaký časopis, který by se synovi líbil, dokázal by si s ním vyhrát a poradit si s úkoly, které jsou v časopisu pro děti připravené. Dětských časopisů je na trhu dost, ale ne všechny jsou vhodné pro nejmenší děti, konkrétně pro děti dvouleté. Pak jsem ale objevila Kutílka a dostala jsem úžasnou příležitost vám tenhle dětský časopis představit u mě na blogu.

7. června 2018

Podivuhodná encyklopedie zvířat



To je tak, když jdete koupit jednu určitou knihu, vejdete do knihkupectví a nejraději byste spolu s tou jednou koupili dalších deset (minimálně). Do knihkupectví chodím moc ráda a dokážu se tam probírat knížkami klidně hodinu. Vždycky, když manžel vidí, že tam mířím, jímá ho hrůza, s kolika knihami zase vylezu ven. Myslím, že brzy mi vstup do knihkupectví zakáže.

28. května 2018

Koloběžka Oxelo z Decathlonu



To jsme takhle jednou byli v Decathlonu, abych si koupila boty. Kdo už jednou v Decathlonu byl jistě ví, že je možné tam vyzkoušet kde co. Vůbec není problém sednout na kolo a projet se po prodejně. Syn viděl ostatní děti, jak se tam prohánějí na bruslích, kolech nebo koloběžkách a chtěl to samozřejmě také hned vyzkoušet. Rozběhl se ke koloběžce, ale nedokázal na ni jet sám. Chodil s ní a tlačil ji (spíš tahal) vedle sebe. Dalo to hodně práce přesvědčit ho a vysvětlit mu, že si koloběžku nemůže vzít domů. Nejsme totiž s manželem zastánci toho, koupit dítěti na co si ukáže.

14. května 2018

Svíčková s knedlíkem trochu jinak


Jeden recept na svíčkovou už na mém blogu najdete. Ten je přizpůsobený pro nejmenší děti a omáčka je připravená pouze ze zeleniny a koření. Dnešní recept na svíčkovou už je na suroviny a přípravu malinko náročnější. Svíčkovou jsem připravovala pouze pro syna, proto uvedené množství jednotlivých surovin (celkem na dvě porce).

10. května 2018

Dárek pro maminku


Ani nevím, jak se to stalo, ale nějak mi uniklo, že Den matek je už tuhle neděli. Vzhledem k tomu, že o víkendu jedeme za babičkou, musela jsem rychle vymyslet nějaký dárek. Na internetu jsem narazila na tenhle skvělý nápad - nenáročný na přípravu i materiál. Odpoledne jsme vše nakoupili a večer jsem měla hotovo.

8. května 2018

Domácí ovocná zmrzlina


Léto je pomalu tady a s ním přichází čas zmrzliny. A protože už je syn ve věku, kdy si před ním opravdu nemůžeme dát vůbec nic, aniž by to chtěl také, začali jsme si zmrzlinu vyrábět doma. Tu kupovanou mu dávat nechci. Neříkám, že ji nedostane nikdy, ale zatím je na to ještě čas.

2. května 2018

Rodinný Park Mirakulum


Minulý týden jsme vyrazili do Parku Mirakulum, který je v Milovicích, nedaleko Prahy. Už jsem o tomhle kouzelném místě slyšela dříve, ale loni by si to syn ještě tolik neužil. Za to teď se tam bavil a řádil...a nejen on :-)

S klidem a čistým svědomím prohlašuji, že tohle je pro děti opravdu ráj a člověk, který park vymyslel a zrealizoval, musí být v duši napůl dítětem. Děti tu totiž najdou snad všechno, po čem v srdci touží a o čem ve snech sní.

29. dubna 2018

Dům myšek Sam a Julie


Knížku o myškách Samovi a Julii jsme objevili na festivalu Juchů. Hned, jak mě na ni manžel upozornil, musela jsem ji koupit. Pak si chudák nadával, že vůbec něco říkal, že zase kupuji další knihu 😃 Jenže tahle je o myšce, která se jmenuje Sam. To ani jinak dopadnout nemohlo. U stánku jsem ji prolistovala a hned jsem si ji zamilovala.

17. dubna 2018

Ovocné bonbony pečené v troubě

Už asi víte, že bonbóny, sušenky, čokolády a jiné sladkosti synovi nekupuji. I když mám nálepku matky, která svému dítěti nic nedopřeje, nevadí mi to. Rozhodně to pro mě není důvod jít do obchodu a koupit tam synovi brumíka a spol. Prostě nevidím žádný smysl v tom, dávat mu něco, co je plné umělých sladidel s nulovou výživovou hodnotou.

Abyste si ale nemysleli, že nikdy nemlsáme.. Mlsáme, ale trochu jinak :-)

9. dubna 2018

Zapečené brambory s fazolkami a vepřovými kousky

Vzhledem k tomu, že se synem nemám čas skoro na nic, dělám nejraději jídla, která jsou rychlá a nenáročná na přípravu. Čas od času vařím i jídla, u kterých strávím dopoledne v kuchyni, ale co si budeme povídat, znám mnoho zábavnějších věcí. Nejlepší jsou jídla, která dám do pekáče a šup s tím do trouby. Pak už jen stačí do pekáče občas nakouknout a jídlo zkontrolovat.

Dnešní brambory jsem dělala jen na vodě a troše olivového oleje. Příště je zaliji smetanou, aby udělala jídlo šťavnatější.

5. dubna 2018

Dětský elektrický zubní kartáček

S čištěním zoubků je to u nás jako na houpačce. Někdy si je syn nechá bez problémů vyčistit, jindy se k puse s kartáčkem nesmíme ani přiblížit. První dva zoubky se mu objevily na necelém půl roce, teď už mu chybí poslední čtyři stoličky a růst zoubků budeme mít úspěšně za sebou. Je to můj hrdina, jedinkrát při prořezávání zoubků nezaplakal. Snášel to opravdu statečně, bez bolesti, průjmu a teplot. Jediné, co nesnesl, když se dral zoubek na svět, bylo jídlo. Několik dní si k obědu vzal sotva pár lžiček. Zaplať pánbůh za kojení.

26. března 2018

Kaše přes noc ze špaldových vloček

Kaše jsem začala synovi na dopolední svačinu nabízet, když mu bylo asi deset měsíců. Ovesné, pohankové, polentové, špaldové. Nikdy si nevzal víc, než pár lžiček. Kaše mu prostě nechutnaly, tak jsem to nechala být. Za čas jsem to zkusila znovu, ale nechtěl. Poslední pokus proběhl včera. Říkala jsem si, že tahle kaše mu bude určitě chutnat. Vyzkoušela jsem kaši připravit podle receptu z kuchařky Jíme zdravě s Fitrecepty.

22. března 2018

Těsto na otisky ručiček

Děti rostu, tak rychle.. Nedávno jsem třídila synovo oblečení a při pohledu na ty miniaturní kousky jsem nemohla uvěřit tomu, že byl někdy tak malinký. Ještě když byl syn několikaměsíční miminko, vyráběli jsme spolu otisky ručičky a nožičky do slaného těsta, abychom na to období měli památku. Bohužel mi nevydržely a časem byly na vyhození. Udělali jsme si tedy nedávno otisky nové. Sice už nejsou miminkovské, ale to nevadí.

19. března 2018

Rajská polévka

Jak se říká, polévka je grunt. Husté zeleninové polévky dávám synovi k večeři. Krásně dětské bříško zasytí a nezatíží trávení a slinivku tak, jako kaše, která je vzhledem k množství sacharidů vhodná na snídani.

Zeleninové polévky má syn moc rád a není snad jediná, kterou by nejedl. Rajská ale patří k těm, které má nejraději. Když se nad tím zamyslím, není snad nic, co by nejedl. Něco mu chutná více, něco méně, ale sní vždy všechno, co mu uvařím. Je to vděčný strávník :-)

14. března 2018

Knížka Knížka

Knížka je knížka, která vám na každé stránce poví, co s ní máte udělat, a pokud ji poslechnete, pochopíte, že máte v ruce opravdu neobyčejnou knížku. Knížka přirozeně rozvíjí pozornost, orientaci na ploše, číselné představy a zrakové vnímání předškolních dětí, ale rozhýbá, potěší a rozesměje i dospělé.

12. března 2018

Narozeninový dort

Včerejší oslava synových narozenin se povedla. Od rána jsem se tedy nezastavila, ale stálo to za to. Když jsem přemýšlela, jaký dort pro něho budu letos dělat, inspirovala jsem se receptem na mléčný řez, který jsem už dříve vkládala na blog.

9. března 2018

Miláčku...

Příští týden ti budou dva roky. Je to vůbec možné, že už dva roky budu máma? Dvě třetiny našeho "každý den, celý den" jsou pryč a mně se teď v hlavě často objevuje myšlenka na to, že už před sebou máme jenom poslední rok. Vím, že bych měla myslet spíš na to, jak úžasné je, že nás čeká ještě jeden dlouhý společný rok, než půjdeš do školky a já zpátky do práce, ale...

Ale nějak si to v té hlavě nedokážu přehodit. Je to přesně tak, jako s tou sklenicí vody. Není poloprázdná, je poloplná. Pryč s tím negativním myšlením. Musím na tom zapracovat.

5. března 2018

Koprová omáčka pro děti

Koprová omáčka patří mezi naše oblíbená jídla. Vždy jsem ji dělala klasicky s moukou a mlékem, jenže v této podobě jsem ji sotva ročnímu synovi dávat nechtěla. Hledala jsem inspiraci, jak by se dala koprová omáčka přizpůsobit malým dětem a nakonec jsem dala dohromady tento recept. Měla jsem trochu obavy, jak bude synovi koprová omáčka s květákem a kedlubnou chutnat. Sklidila ale obrovský úspěch. Co víc si přát, než to, že od vás dětem chutná.

1. března 2018

Knížka Náš svět

Dnes se vydám trochu do minulosti, konkrétně do roku 1989. Mám doma od svých dětských let naprosto úžasnou knížku od Evy Veberové a Evy Šedivé NÁŠ SVĚT. To, jak je knížka slepovaná a ohmataná je přímo úměrné její oblíbenosti. Pokud byste takový poklad našli někde v antikvariátu, chyťte ho a nepusťte. Sehnat tuhle knížku totiž není vůbec snadné a cena na aukci se umí vyšplhat pěkně vysoko.

26. února 2018

Batáty zapečené s kuřecím masem a špenátem


Dnešní oběd byla taková rychlovka. Celá příprava mi zabrala asi 20 minut a pak už se vše jen peklo v troubě. Přiznávám, že po tom co jsem dala brambory péct, jsem se natáhla do gauče a odpočívala skoro celou dobu, co syn spal.

Jídlo je díky batátům a mrkvi sladké, takže synovi moc chutnalo. Na talíři nic nezbylo, což mě vážně potěšilo. no a hrášek se špenátem  dodají další barvičku, takže to celé vypadá chutně i na pohled.

21. února 2018

Maska na karneval

V neděli jsme se synem byli na jeho úplně prvním karnevalu. Kupované masky se mi nelíbí kvůli umělým materiálům, ze kterých jsou ušité. Nevypadá to zrovna nejlíp. Půjčovat jsem masku také nechtěla, tak jsem si řekla, že se nějakou pokusím vyrobit doma. Prohledala jsem internet křížem krážem a z nekonečné inspirace masek jsem vybrala masku kuřátka.

19. února 2018

Brokolicové placky z mozzarellou

Měla jsem doma hodně brokolice, kterou bylo potřeba zpracovat. Brokolicová polévka byla nedávno, brambory zapečené s brokolicí taky, tak jsem ke krůtímu masu zkusila udělat brokolicové placky. Pečené jsou v troubě a bez oleje. Pochutnali jsme si na nich všichni tři. A ta mozzarella v nich...mňam.

14. února 2018

Hra "Shoď je všechny"

Malé děti velmi rády vše boří. Taková hra je u nich opravdu oblíbená a pro jejich psychomotorický vývoj důležitá. Je to vlastně takové první tvoření. Čím větší rámus kostky při pádu udělají, tím lépe. Věží z kostek jsme se nastavěli moc a moc. Jedna kostka, druhá a než jsem dala třetí, už byl komín dole. Tak nedočkavý syn byl, když chtěl kostky zbořit.

12. února 2018

Pečeme frgály

K masopustu neodmyslitelně patří frgály. Já mám koláče moc ráda, hlavně tvarohové. Nikdy jsem je ale nepekla, tak jsem si řekla, že když je ten masopust, tak to vyzkouším. Postup není ani tak náročný, jako zdlouhavý. Připravte se na to, že vám pečení zabere celé dopoledne.

11. února 2018

Pašeráckej vejkend v Rokytnici

Zdroj: www.rokytnice.com
Masopust nám pomalu vrcholí a to znamená, že se koná spoustu akcí pro toto období typických. Já bych vás na jednu takovou akci chtěla pozvat. Nejdřív se ale malinko podíváme na to, jak se masopust slavil v minulosti.

10. února 2018

Obrázkové puzzle z lego kostek

Tenhle nápad jsem objevila na internetu a líbil se mi tak, že jsem ho musela hned zrealizovat. Je to takové první doma vyrobené a jednoduché puzzle pro nejmenší děti. Mladší děti si trénují postřeh, učí se vnímat detaily, zlepšují jemnou motoriku.

7. února 2018

Cestování s dětmi - jídlo sebou

Moc rádi trávíme hodně času venku. Jakmile se na jaře začne oteplovat, jsme venku téměř celý den. Domů se vracíme jenom na spaní a oběd. No a v létě jsme venku od rána do večera skoro pořád. Výlety na kole, výpravy do lesa a k vodě nebo vycházky do přírody, to je naše.

S postupným zaváděním příkrmů, jsem začala přemýšlet, jak nejlépe vozit jídlo a pití sebou. Ne vždy je totiž možnost jídlo ohřát. Hledala jsem, pročítala doporučení a nakonec jsem objevila úžasné termosky na jídlo a pití od značky Skip Hop. Mají spoustu různých motivů, jeden hezčí, než druhý. Nejprve jsme pořídili termosku na jídlo, později jsme dokoupili i termosku na pití.

4. února 2018

Dýňová polévka

Abych pravdu řekla, dýňovou polévku nemám vůbec ráda. Nějak mě neoslovila. Syn s manželem ji ale milují, takže ji dělám docela často. Někdy polévku dělám jenom z dýně, někdy do ní přidám i trochu mrkve, nebo brambor. Někdy na cibulce a někdy jen tak. Talíře jsou vždycky prázdné, ať ji udělám jakkoliv.

1. února 2018

Hledání pokladu v misce mouky

Znáte taky ty chvíle, kdy si něco naplánujete, říkáte si, jak to bude super a ono nic? Já jsem si pro syna jednu úžasnou a zábavnou věc naplánovala na dnešní den.

Chtěla jsem ho zabavit a zkusit něco nového, tak jsem vzala velkou mísu, mouku, fazole a sítko. Představovala jsem si, jak bude nadšený, až bude přesívat mouku a hledat fazolky. Všechno jsem to hezky připravila, ukázala jsem mu, že v mouce je schovaný "poklad" a čekala, až začne hledat.

30. ledna 2018

Krtkův pohádkový tablet

Elektronických hraček, které sami mluví, svítí, blikají nebo vydávají nejrůznější zvuky se u nás moc nenajde. Až na mluvícího pejska od FP vlastně žádné. Nejraději synovi kupuji jednoduché hračky, které podporují jeho fantazii, rozvoj řeči, motoriky atd. Proč by se měl snažit při hře s autem říkat "brm brm", když to auto udělá za něho?

Když jsme ale před Vánocemi pro syna vybírali dárky, zalíbil se nám Krtkův pohádkový tablet.

27. ledna 2018

Polévka ze zelených fazolek a špenátu


Nevím, jak vy, ale já jsem zelené fazolky nikdy nemusela. Naučila jsem se je jíst snad až ve dvaceti. Nejen, že jsou fazolky výborné, ale navíc je v nich mnoho vitamínů (K, C, A), minerálních látek (mangan) a také dostatečné množství vlákniny. My máme zásobu zelených fazolek od babičky ze zahrádky.

Ani špenát jsem jako malá neměla ráda a teď si na něm pochutnávám. I v něm můžeme najít spoustu zdraví prospěšných látek jako vitamíny A, B a C, draslík, hořčík, vápník, sodík, železo a další.

23. ledna 2018

Minipedie Objevujeme svět

Na Minipedie Objevujeme svět jsem narazila, když jsem pro syna vybírala dárek ke Dni dětí. Knížky mě uchvátily na první pohled. V knihkupectví měli tolik dílů, že jsem nevěděla, který vybrat. Jak jsem později zjistila, měli tam toho ještě málo, oproti tomu, kolik dílů je ve skutečnosti vydaných. Zatím máme Minipedii Mláďátka, Protiklady a Louka. Už se těším, jaké další díly vybereme.

22. ledna 2018

Banánové lívanečky se skořicí

Pro dnešní svačinku jsem našla inspiraci v kuchařce, kterou jsem dostala k Vánocům.  Je to kuchařka Jíme zdravě s Fitrecepty. Tolik úžasných receptů pohromadě jen tak nenajdete. Jestli hledáte kuchařku s úžasnými a přitom jednoduchými recepty, které nejsou náročné na suroviny, už nehledejte. Jíme zdravě I. a II. jsou prostě skvělé.

Vepřové kousky s pečenou zeleninou


Nejúžasnější recepty jsou ty, kdy dáte všechny suroviny do pekáče vložíte do trouby a pak už jen čekáte, až bude hotovo. Občas kouknete, zda není potřeba vše trochu podlít vodou a jinak se o přípravu oběda nemusíte starat.

18. ledna 2018

Veselá kniha o malém Krtkovi

Krtek je u nás už několik měsíců top. S manželem už krtkovi musíme říkat "ten malej černej". Kdybychom řekli "krtek", začal byl volat "tute, tutee" a hned by chtěl koukat na televizi, kterou mu pouštím opravdu jenom výjimečně. Přes den je u nás televize vypnutá.

Mnohem radši si s ním čtu a prohlížím knížky. Naštěstí je těch s krtkem dost. Knížku Veselá kniha o malém krtkovi dostal syn k Vánocům. V knihkupectví mě zaujala na první pohled.

13. ledna 2018

Polévka z červené čočky

Z vlastní zkušenosti vím, že luštěniny nejsou v jídelníčku dětí zrovna oblíbené. Stačí si vzpomenout na školní jídelnu a chuť na čočku možná přejde i vás. Přitom bychom si luštěniny měli, kvůli látkám v nich obsaženým, dopřávat alespoň jednou týdně.

Luštěniny všeobecně jsou důležitým zdrojem bílkovin, obsahují množství vlákniny, minerální látky (vápník, fosfor, draslík..) a mnoho vitaminu skupiny B. Zejména vitaminu B6. Tento vitamin zlepšuje náladu, zbavuje stresu a deprese. Pozitivně působí na kvalitu kůže, mozkovou funkci a těhotným ženám zmírňuje stavy ranní nevolnosti. Na rozdíl od jiných luštěnin, červená čočka nenadýmá a je lehce stravitelná.

6. ledna 2018

Mléčný řez

Pokud chci dát synovi mlsání, tak zdravé a doma dělané. Zrovna u mléčného řezu se rozhodně vyplatí, když ho dětem uděláte doma ze zdravých surovin. Chuť se sice od kupovaného originálu liší, ale i tak jsou doma dělané mléčné řezy výborné a chutné.

Místo cukru, palmového oleje, mouky nebo sušených vajec nabídněte dětem pochoutku, která je nejen lahodná, ale i zdravá.

Magické kreslení

Narazila jsem v papírnictví na úžasnou věc. Už jsem se s ní kdysi setkala v práci, ale úplně jsem zapomněla, že něco takového existuje. A co je to ta úžasná věc? Jsou to omalovánky, na které se maluje vodou. Přesně tak, stačí pouze voda a štětec a můžete vybarvovat. Když přetřete obrázek vodou, jako kouzlem se na něm začnou objevovat barvy. Obrázek tak dětem doslova ožívá před očima.

3. ledna 2018

Kuřecí prsa s kukuřicí

Kuřecí prsa se dají připravit na spousty způsobů, ale tenhle se mi u syna osvědčil nejlépe. Když kuřecí maso zapeču s kukuřicí a udělám k tomu bramborovou kaši, nezůstane na talíři ani sousto. Maso bylo tak měkoučké, až se rozpadalo.

1. ledna 2018

Malovaný ohňostroj

Tak co? Vydržely děti vzhůru až do půlnoci, aby viděly rachejtle? Nebo jste je na ohňostroj vzbudili? A nebo jste je nechali spát? U nás jsem do půlnoci zůstala vzhůru jenom já. Syn je ještě malinký, a tak šel spinkat, jako obvykle. O půlnoci jsem ho zvedla z postýlky a společně jsem všichni koukali na tu nádheru. Bydlíme na okraji města na kopci, takže máme celé město jako na dlani. Ten výhled je nádherný. Syn byl z barevných světýlek naprosto unešený. Pořád ukazoval prstíkem a říkal "tam, tam". Když bylo po všem lehl si do postýlky, chytil mě za ruku a zase usnul.