30. října 2017

Co nám prozradí dětská kresba


Včera jsem si všimla, že při malování syn preferoval červenou barvu, pak modrou, do žluté namočil štětec párkrát a zelené si ani nevšiml. Vzpomněla jsem si na seminář, který jsem v rámci svého zaměstnání absolvovala. Byl to seminář na téma "Výtvarný projev a jeho souvislost s osobností dítěte".
Popsala jsem tenkrát několik stran. Seminář byl opravdu zajímavý. V tomto článku se s vámi podělím o informace, které jsem tenkrát získala.

18. října 2017

Hra Sklízíme plody podzimu

Podzim je v plném proudu a s ním i sklizeň ovoce. Podzim je krásně barevný, a když se k tomu všemu přidá i nádherné a teplé počasí je to skvělé. Když je ale venku opravdová podzimní plískanice, je lepší zůstat doma. 
Mám tu pro vás tematickou hru, která se bude hodit právě do těch upršených studených dní. A že o ně na podzim není nouze.

14. října 2017

Bublinková folie a barvy

Už dlouho jsem tenhle nápad chtěla se synem uskutečnit. Včera jsme se k tomu konečně dostali. Dopoledne jsme naťapali barvy a odpoledne dokreslili obrázky a vybarvili.

Připravila jsem barvy, štětce, kelímek s vodou a papír. Když jsem synovi na nožičky připevňovala "boty" z bublinkové fólie, ani se nehnul. Zvědavě pozoroval, co se bude dít.

12. října 2017

Víš, co má v plínce myš?

A je to tady! Konečně máme doma knížku, kterou se snažím sehnat už několik měsíců po všech možných knihkupectvích. Bylo to beznadějné. Všude byla vyprodána a objednání nebylo možné. Nikde ani výtisk. Sem tam byl kus nabídnut k prodeji, ale zmizel hned, jak byl inzerát zveřejněn.
Zájem o knížku je ale obrovský, a tak se začalo pracovat na třetím vydání této knihy. Hned, jak jsem se to dozvěděla, šla jsem si ji objednat do knihkupectví. Byla jsem nadšená, když mi přišla zpráva, že knížka už na nás čeká a můžeme si ji vyzvednout.

5. října 2017

Šití polštářku - Žába

Další výzva pokořena. Trvalo to dlouho, ale nakonec jsem se k ušití polštářku odhodlala. Vybrala jsem žábu, protože je to jedno z oblíbených zvířátek syna. Strávila jsem u šicího stroje celé odpoledne. Výsledek sice není dokonalý, ale já jsem spokojená.
Na první pokus je to (myslím si) slušná práce. Ono totiž obšít kolečko o průměru 2 cm cikcakem je pro někoho, kdo s šicím strojem začíná, docela fuška.

4. října 2017

Krabice na vkládání míčků


I když se jindy na vycházku vydáváme i za lehkého deště, včera to opravdu nešlo. Pršelo u nás téměř celý den a to hodně. Přemýšlela jsem, čím syna zabavím. Potřebovala jsem něco, co bude hned a budu k tomu mít vše potřebné doma. Nakonec jsme vzali krabici a šli tvořit. Vyrobili jsme z krabice bezva hru.