30. července 2017

Poznáváme barvy zvířátek

Poznáváme barvy zvířátek od Svojtky, je synova první knížka zaměřená na poznávání barev.

Věková kategorie: 0 - 3 roky
Děti se naučí poznávat základní barvy a některé druhy zvířátek. Ke krásným ilustracím má knížka jeden velký bonus navíc. Obrázky jsou vytvořeny jako reliéf. Dětské prstíky tak mohou v knížce poznávat různé tvary a povrchy.

23. července 2017

Proč nebudu nikdy ignorovat jeho pláč

Ve svých článcích zpravidla reaguji na nějakou situaci, které jsem byla svědkem nebo jsem ji sama prožila. Tentokrát jsem se zamyslela nad situací, která mne hluboce zasáhla a zanechala ve mně stopy smutku. Nemám ve zvyku někoho poučovat a nutit mu svůj názor. Sama to nemám ráda. Každý žije svůj život podle sebe. Informací je všude dostupných víc než dost. Kdo chce a zajímá se, najde, co hledá. A tak jsem jen tiše seděla, objímajíc syna na svém klíně.

21. července 2017

Bojiště jménem pískoviště

Pískoviště. To je takový malý dětský svět, kde neplatí žádná pravidla. Silnější vyhrává nad těmi slabšími, stejně jako v životě.
Začnu ale od začátku. Mám ráda pohyb, a tak jsem hledala nějaké cvičení, kam bych sebou mohla vodit i syna. Našla jsem skupinu maminek, které se několikrát týdně schází a během cvičení si děti hrají. Za hezkého počasí se cvičí venku a tam mají děti možnost hrát si na písku. Každý přinese nějaké hračky a nikomu nevadí, že si je půjčí ostatní. Tedy nevadí to nikomu z maminek. Děti na to mají jiný názor.

Knížky s krtkem

Krteček je u nás hodně oblíbený. Tyto knížky mě zaujaly, když jsem hledala nějaké první čtení pro syna. Byla jsem nadšená, že se knížky hned zalíbily i jemu.
Věková kategorie: od 2 let
Jedná se o soubor čtyř knížek - Krtek a jaro, Krtek a léto, Krtek a podzim a Krtek a zima od nakladatelství Albatros. Každá stránka leporela je bohatě ilustrovaná a doplněna krátkým textem. Knížky v sobě skrývají příběh, ve kterém děti najdou poučení, něco nového se naučí.

19. července 2017

Chrániče kolínek

Slezl sníh, přišlo hezké počasí a syn stále obcházel kolem nábytku a ne a ne se pustit a vyrazit prvními krůčky do světa. V kočárku už ho to moc nebavilo. Chtěl objevovat a zkoumat.
Nevadilo mi, když se při svých výpravách po čtyřech zašpinil. Bez trochy bláta na oblečení by to nebyla zábava. Lámala jsem si ale hlavu s tím, jak zabránit tomu, aby si ničil jedny tepláčky za druhými.

15. července 2017

Barevná zábava

Pokud přemýšlíte, jak dítě zabavit, když počasí nepřeje pobytu venku, vyzkoušejte tuto aktivitu. Je to jednoduché, zábavné a rychle připravené.

11. července 2017

Kontaktní máma

Ještě, než se syn narodil, myslela jsem, že ho s klidem půjčím kamarádce (skvělé zasloužilé mamince dvou dětí) na procházku s kočárkem a já si zatím doma odpočinu. Také jsem se těšila, jaká to bude paráda, až pojedeme na víkend k mým rodičům. Jak dám syna mamce a já se trochu prospím a načerpám síly.