29. dubna 2018

Dům myšek Sam a Julie


Knížku o myškách Samovi a Julii jsme objevili na festivalu Juchů. Hned, jak mě na ni manžel upozornil, musela jsem ji koupit. Pak si chudák nadával, že vůbec něco říkal, že zase kupuji další knihu 😃 Jenže tahle je o myšce, která se jmenuje Sam. To ani jinak dopadnout nemohlo. U stánku jsem ji prolistovala a hned jsem si ji zamilovala.

17. dubna 2018

Ovocné bonbony pečené v troubě

Už asi víte, že bonbóny, sušenky, čokolády a jiné sladkosti synovi nekupuji. I když mám nálepku matky, která svému dítěti nic nedopřeje, nevadí mi to. Rozhodně to pro mě není důvod jít do obchodu a koupit tam synovi brumíka a spol. Prostě nevidím žádný smysl v tom, dávat mu něco, co je plné umělých sladidel s nulovou výživovou hodnotou.

Abyste si ale nemysleli, že nikdy nemlsáme.. Mlsáme, ale trochu jinak :-)

9. dubna 2018

Zapečené brambory s fazolkami a vepřovými kousky

Vzhledem k tomu, že se synem nemám čas skoro na nic, dělám nejraději jídla, která jsou rychlá a nenáročná na přípravu. Čas od času vařím i jídla, u kterých strávím dopoledne v kuchyni, ale co si budeme povídat, znám mnoho zábavnějších věcí. Nejlepší jsou jídla, která dám do pekáče a šup s tím do trouby. Pak už jen stačí do pekáče občas nakouknout a jídlo zkontrolovat.

Dnešní brambory jsem dělala jen na vodě a troše olivového oleje. Příště je zaliji smetanou, aby udělala jídlo šťavnatější.

5. dubna 2018

Dětský elektrický zubní kartáček

S čištěním zoubků je to u nás jako na houpačce. Někdy si je syn nechá bez problémů vyčistit, jindy se k puse s kartáčkem nesmíme ani přiblížit. První dva zoubky se mu objevily na necelém půl roce, teď už mu chybí poslední čtyři stoličky a růst zoubků budeme mít úspěšně za sebou. Je to můj hrdina, jedinkrát při prořezávání zoubků nezaplakal. Snášel to opravdu statečně, bez bolesti, průjmu a teplot. Jediné, co nesnesl, když se dral zoubek na svět, bylo jídlo. Několik dní si k obědu vzal sotva pár lžiček. Zaplať pánbůh za kojení.