29. července 2018

Knížka "Co mi řekl táta"


Knížka "Co mi řekl táta" francouzské autorky Astrid Desbordes se u nás ocitla vlastně náhodou. Nebo náhodou....šla jsem do knihkupectví pro knížku "Mám tě ráda" od stejné autorky, ale ta byla (a stále je) beznadějně vyprodaná. V regálu jsem ale našla poslední knížku, tu s tátou. Vzala jsem ji, prolistovala a věděla, že ji musím koupit. A na tu s mámou, na tu si počkám. K dostání bude někdy (tuším) na jaře v roce 2019.

23. července 2018

Školka volá aneb Velký krok do neznáma


A je to tady. První školní den už zaklepal na dveře a já jsem nervózní úplně stejně, jako každý rok. Je něco málo po šesté hodině, chodím po třídě a ladím poslední maličkosti. Záleží mi na tom, aby se tady dětem líbilo a cítily se tu příjemně. Vynaložily jsme s kolegyní opravdu veliké úsilí na to, aby byla třída perfektně připravená. Přecházím po třídě sem a tam a kouknu na hodiny pokaždé, když jdu okolo. Na chvilku si sedám do židle a hned zase vstávám, sedět nevydržím, a tak se zase radši vrátím k přecházení.

18. července 2018

Mug Cake s tvarohovou omáčkou, borůvkami a malinami


Je to asi 14 dní, co jsem objevila Ameriku. Tuhle dokonalou dobrotu si teď dávám se synem velice často ke snídani. Je to rychlé, jednoduché a ták dobré. O čem je řeč? Ten zázrak se jmenuje mug cake. Tady vám přináším jeden ze svých nejoblíbenějších receptů na perfektní snídani.

5. července 2018

Kuřecí vývar


Říká se, že polévka je grunt a ostatní špunt. Alespoň takhle mi to jednou řekla na základní škole paní kuchařka, když jsem k okénku odnášela téměř netknutý talíř s polévkou. A co teprve takový kuřecí vývar. Je v něm hodně minerálů, vitamínů ze zeleniny a také trochu těch bílkovin a tuků, které naše tělo potřebuje. Doporučuje se i při nachlazení a chřipce, protože má protizánětlivé účinky. Tím nechci říct, že vás vyléčí, ale rozhodně pomůže. Kuřecí vývar je prostě užitečná dobrota. Určitě ho doma také děláte. Receptů na to, jak ho připravit je spousty. Takhle ho doma děláme my :-)