28. května 2018

Koloběžka Oxelo z Decathlonu



To jsme takhle jednou byli v Decathlonu, abych si koupila boty. Kdo už jednou v Decathlonu byl jistě ví, že je možné tam vyzkoušet kde co. Vůbec není problém sednout na kolo a projet se po prodejně. Syn viděl ostatní děti, jak se tam prohánějí na bruslích, kolech nebo koloběžkách a chtěl to samozřejmě také hned vyzkoušet. Rozběhl se ke koloběžce, ale nedokázal na ni jet sám. Chodil s ní a tlačil ji (spíš tahal) vedle sebe. Dalo to hodně práce přesvědčit ho a vysvětlit mu, že si koloběžku nemůže vzít domů. Nejsme totiž s manželem zastánci toho, koupit dítěti na co si ukáže.

14. května 2018

Svíčková s knedlíkem trochu jinak


Jeden recept na svíčkovou už na mém blogu najdete. Ten je přizpůsobený pro nejmenší děti a omáčka je připravená pouze ze zeleniny a koření. Dnešní recept na svíčkovou už je na suroviny a přípravu malinko náročnější. Svíčkovou jsem připravovala pouze pro syna, proto uvedené množství jednotlivých surovin (celkem na dvě porce).

10. května 2018

Dárek pro maminku


Ani nevím, jak se to stalo, ale nějak mi uniklo, že Den matek je už tuhle neděli. Vzhledem k tomu, že o víkendu jedeme za babičkou, musela jsem rychle vymyslet nějaký dárek. Na internetu jsem narazila na tenhle skvělý nápad - nenáročný na přípravu i materiál. Odpoledne jsme vše nakoupili a večer jsem měla hotovo.

8. května 2018

Domácí ovocná zmrzlina


Léto je pomalu tady a s ním přichází čas zmrzliny. A protože už je syn ve věku, kdy si před ním opravdu nemůžeme dát vůbec nic, aniž by to chtěl také, začali jsme si zmrzlinu vyrábět doma. Tu kupovanou mu dávat nechci. Neříkám, že ji nedostane nikdy, ale zatím je na to ještě čas.

2. května 2018

Rodinný Park Mirakulum


Minulý týden jsme vyrazili do Parku Mirakulum, který je v Milovicích, nedaleko Prahy. Už jsem o tomhle kouzelném místě slyšela dříve, ale loni by si to syn ještě tolik neužil. Za to teď se tam bavil a řádil...a nejen on :-)

S klidem a čistým svědomím prohlašuji, že tohle je pro děti opravdu ráj a člověk, který park vymyslel a zrealizoval, musí být v duši napůl dítětem. Děti tu totiž najdou snad všechno, po čem v srdci touží a o čem ve snech sní.