26. února 2018

Batáty zapečené s kuřecím masem a špenátem


Dnešní oběd byla taková rychlovka. Celá příprava mi zabrala asi 20 minut a pak už se vše jen peklo v troubě. Přiznávám, že po tom co jsem dala brambory péct, jsem se natáhla do gauče a odpočívala skoro celou dobu, co syn spal.

Jídlo je díky batátům a mrkvi sladké, takže synovi moc chutnalo. Na talíři nic nezbylo, což mě vážně potěšilo. no a hrášek se špenátem  dodají další barvičku, takže to celé vypadá chutně i na pohled.

21. února 2018

Maska na karneval

V neděli jsme se synem byli na jeho úplně prvním karnevalu. Kupované masky se mi nelíbí kvůli umělým materiálům, ze kterých jsou ušité. Nevypadá to zrovna nejlíp. Půjčovat jsem masku také nechtěla, tak jsem si řekla, že se nějakou pokusím vyrobit doma. Prohledala jsem internet křížem krážem a z nekonečné inspirace masek jsem vybrala masku kuřátka.

19. února 2018

Brokolicové placky z mozzarellou

Měla jsem doma hodně brokolice, kterou bylo potřeba zpracovat. Brokolicová polévka byla nedávno, brambory zapečené s brokolicí taky, tak jsem ke krůtímu masu zkusila udělat brokolicové placky. Pečené jsou v troubě a bez oleje. Pochutnali jsme si na nich všichni tři. A ta mozzarella v nich...mňam.

14. února 2018

Hra "Shoď je všechny"

Malé děti velmi rády vše boří. Taková hra je u nich opravdu oblíbená a pro jejich psychomotorický vývoj důležitá. Je to vlastně takové první tvoření. Čím větší rámus kostky při pádu udělají, tím lépe. Věží z kostek jsme se nastavěli moc a moc. Jedna kostka, druhá a než jsem dala třetí, už byl komín dole. Tak nedočkavý syn byl, když chtěl kostky zbořit.

12. února 2018

Pečeme frgály

K masopustu neodmyslitelně patří frgály. Já mám koláče moc ráda, hlavně tvarohové. Nikdy jsem je ale nepekla, tak jsem si řekla, že když je ten masopust, tak to vyzkouším. Postup není ani tak náročný, jako zdlouhavý. Připravte se na to, že vám pečení zabere celé dopoledne.

11. února 2018

Pašeráckej vejkend v Rokytnici

Zdroj: www.rokytnice.com
Masopust nám pomalu vrcholí a to znamená, že se koná spoustu akcí pro toto období typických. Já bych vás na jednu takovou akci chtěla pozvat. Nejdřív se ale malinko podíváme na to, jak se masopust slavil v minulosti.

10. února 2018

Obrázkové puzzle z lego kostek

Tenhle nápad jsem objevila na internetu a líbil se mi tak, že jsem ho musela hned zrealizovat. Je to takové první doma vyrobené a jednoduché puzzle pro nejmenší děti. Mladší děti si trénují postřeh, učí se vnímat detaily, zlepšují jemnou motoriku.

7. února 2018

Cestování s dětmi - jídlo sebou

Moc rádi trávíme hodně času venku. Jakmile se na jaře začne oteplovat, jsme venku téměř celý den. Domů se vracíme jenom na spaní a oběd. No a v létě jsme venku od rána do večera skoro pořád. Výlety na kole, výpravy do lesa a k vodě nebo vycházky do přírody, to je naše.

S postupným zaváděním příkrmů, jsem začala přemýšlet, jak nejlépe vozit jídlo a pití sebou. Ne vždy je totiž možnost jídlo ohřát. Hledala jsem, pročítala doporučení a nakonec jsem objevila úžasné termosky na jídlo a pití od značky Skip Hop. Mají spoustu různých motivů, jeden hezčí, než druhý. Nejprve jsme pořídili termosku na jídlo, později jsme dokoupili i termosku na pití.

4. února 2018

Dýňová polévka

Abych pravdu řekla, dýňovou polévku nemám vůbec ráda. Nějak mě neoslovila. Syn s manželem ji ale milují, takže ji dělám docela často. Někdy polévku dělám jenom z dýně, někdy do ní přidám i trochu mrkve, nebo brambor. Někdy na cibulce a někdy jen tak. Talíře jsou vždycky prázdné, ať ji udělám jakkoliv.

1. února 2018

Hledání pokladu v misce mouky

Znáte taky ty chvíle, kdy si něco naplánujete, říkáte si, jak to bude super a ono nic? Já jsem si pro syna jednu úžasnou a zábavnou věc naplánovala na dnešní den.

Chtěla jsem ho zabavit a zkusit něco nového, tak jsem vzala velkou mísu, mouku, fazole a sítko. Představovala jsem si, jak bude nadšený, až bude přesívat mouku a hledat fazolky. Všechno jsem to hezky připravila, ukázala jsem mu, že v mouce je schovaný "poklad" a čekala, až začne hledat.