28. listopadu 2017

Pytlíčky na adventní kalendář

Rozhodla jsem se, že letos už pro syna vyrobím adventní kalendář. Hledala jsem inspiraci všude možně a nakonec se mi nejvíce zalíbil kalendář s látkovými pytlíčky.
Koupit látku bylo to nejjednodušší. Nejhorší pro mě, jako pro naprostého začátečníka a amatéra, bylo vymyslet, jak pytlíky ušiji. Zvládla jsem to jen s jedním páráním hned na začátku.

23. listopadu 2017

Zapékané brambory s brokolicí

Koupila jsem si nové zapékací misky, tak jsem je musela hned vyzkoušet. Dnes jsem v jedné z nich synovi připravila oběd. Příště vyzkoušíme nějaký dezert :-)
Příprava zapečených brambor není nijak složitá. Jídlo máte hotové hned a zatím, co se peče v troubě, se můžete věnovat něčemu jinému.
Recept ani není potřeba pro děti zvlášť upravovat. Stačí vynechat kravské mléko a vajíčko místo něho zamíchat do trochy jogurtu.

21. listopadu 2017

Bramborová tiskátka

Tiskátka z brambor. To byl hit mého dětství. Vzpomínám si, jak mě mamka jednou nechala potiskat celou zeď na záchodě. No to bylo něco! Z ničeho bych v tu chvíli nebyla víc nadšená. Nedovedu si představit, že bych dneska to samé dovolila synovi :-D My jsme tedy spořádaně tiskali na papír a také trochu na ručičky.

Dokonce jsem si zlatou barvou na textil zvládla natiskat i látku, ze které budu šít pytlík na adventní kalendář. Zlaté hvězdičky na bílé látce vypadají opravdu skvěle.

Dětská svíčková

Omáčky má syn moc rád a svíčkovou nejraději. Jak už název článku napovídá, recept je přizpůsobený pro děti, takže jsem vynechala slaninu, smetanu a mouku.
Místo mouky stačí přidat více zeleniny, nebo hrst vloček. Vločky přidáme úplně nakonec a před mixováním pár minut povaříme se zeleninou. Omáčka pak bude krásně hustá i bez toho, aniž byste použili mouku :-)

18. listopadu 2017

Cookies

Minulý rok jsem se cukrovím pro syna ještě zabývat nemusela. Letos už ho ale bude jíst i on, a tak jsem přemýšlela, co bych mu mohla upéct. Nakonec jsem se rozhodla, že upravím recept na cookies. Místo cukru jsem použila panelu, což je nerafinované přírodní sladilo. Kravské mléko jsem nahradila mlékem kokosovým, které si vyrábím doma, stejně jako máslo. Kypřící prášek používám od Alnatura, bez fosfátů. Nemusíte se bát, že by z tohoto kypřícího prášků sušenky nevzešly. Jsou krásně nadýchané a měkké.

16. listopadu 2017

Tipy na dřevěné hračky

Vánoce se kvapem blíží a určitě už přemýšlíte, co dětem koupit pod stromeček. Mám pro vás hned tři tipy na krásné dřevěné hračky. Po hračkách vyrobených ze dřeva sáhnu vždy raději, než po plastových. Ne, že bychom žádné plastové neměli, ale dřevo je dřevo :-)

Líbí se mi hračky, které dítě nějakým způsobem rozvíjí, a s kterými se něco naučí. Tady jsou tři naše oblíbené.





7. listopadu 2017

Přírodní kartáček na zuby

Vždycky jsem si říkala, jak je možné, že mají domorodci žijící mimo civilizaci, daleko od všeho moderního, tak krásné bílé zuby. Vždyť nemají ani boty, natož kartáček na zuby. Jak to dělají? Odpověď zní - přírodní kartáček na zuby. Před pár měsíci jsem měla možnost ho vyzkoušet a byla jsem překvapená, jak je skvělý.

6. listopadu 2017

Leporela se zvířátky

Také mají vaše děti rády knížky se zvířátky? Syn je zbožňuje a prohlíží si je každý den. Vezme knížku, položí ji na křeslo a jde za mnou. Chytí mě za ruku a vede ke křeslu :-) Takhle začíná naše chvilka čtení.

Objevila jsem knížky, které vám chci dnes ukázat, úplnou náhodou. Nejdřív jsem koupila jednu a nakonec další dvě. Už nám chybí jen poslední knížka a budeme mít sérii celou.