23. srpna 2017

Kukuřičáci - Kukuřičné bludiště

O víkendu jsme navštívili kukuřičné bludiště v Jihlavě. Byla to taková rychloakce. Moc se nám to zalíbilo, a tak jsme se cestou domů stavili ještě v bludišti v Praze.
Celkem je po celé republice 25 bludišť a jsou větší než fotbalové hřiště. Čekají tady na vás tatínek Otík, maminka Mína, Kubík a Barča, kteří si pro vás připravili hry, hádanky a také odměnu.

21. srpna 2017

Sušenky ze špaldové mouky

Příprava sušenek ze špaldové mouky je velice snadná. Sušenky jsou hned hotové a velice chutné. Děti si je určitě zamilují.
Syn mi s přípravou těsta nadšeně pomáhal. Ještě více ho bavilo vykrajovat z těsta sušenky. Pro tentokrát jsme vybrali žáby a kačenky.

16. srpna 2017

ZOO Dvůr Králové

Jako dítě jsem do ZOO ve Dvoře jezdila s rodiči nebo babičkou poměrně často. Naposledy jsem tam byla asi před osmi lety s manželem.
O víkendu jsme si sem udělali výlet se synem, manželem a mými rodiči. Úplně jsem zapomněla, jak je ZOO ve Dvoře krásná. Je to, jako byste se opravdu procházeli zahradou. Cestičky mezi expozicemi a pavilony lemují záhony plné rozkvetlých květin a keře a stromy. Mezi záplavou květů jsou rozmístěny lavičky, kde si můžete dát s dětmi svačinu nebo si jen odpočinout.

14. srpna 2017

Bramborové placičky

Jako první recept jsem vybrala bramborové placičky. Na přípravu jsou opravdu velice jednoduché a rychlé. Jsou výborné k obědu třeba s omáčkou a masem nebo jen tak na cesty. Zabalíte pár placiček sebou do krabičky a je to. Nemusíte sebou nosit termosku s obědem a lžičku, což je velká výhoda.

3. srpna 2017

Hotel Lions Nesuchyně

V půlce července jsme si vyjeli na víkend do hotelu Lions v Nesuchyni. Jedná se o vesničku nedaleko Rakovníka, která nemá ani 500 obyvatel, takže tu byl úžasný klid. Nedaleko hotelu je nové a pěkně vybavené dětské hřiště, na které jsme před večeří se synem zašli, aby si užil i něco jiného, než areál hotelu.

1. srpna 2017

Ekopark Liberec

V libereckém EKOParku jsme se byli podívat už loni v létě. Syn měl teprve čtyři měsíce, a tak si to tam prohlédl zatím jenom z kočárku a z nosítka. Musím přiznat, že mě to tenkrát moc nenadchlo. S nechodícím, nelezoucím a nesedícím miminkem tam není moc co dělat.
Rozhodli jsme se, že letos to zkusíme znovu. A dobře jsme udělali. Tentokrát to bylo úplně o něčem jiném.