30. září 2017

Piškoty bez rafinovaného cukru

Dlouho jsem hledala recept na piškoty, ve kterém by nebyl cukr (rafinovaný) a nenacházela. Nakonec jsem si recept poupravila podle sebe a místo cukru použila datlový sirup. Sníh z bílků jsem nechala čistý a nepřidávala do něho nic. Není ani třeba piškoty na plechu posypávat cukrem. Piškoty jsou měkké, nadýchané a mají skvělou chuť. Příště do těsta přidám trochu skořice a piškoty budou ještě lepší.

27. září 2017

Karty "Poznáváme počasí"

Podzim je tady a s ním přichází proměnlivé počasí. Mám tu pro vás karty, díky kterým se děti naučí poznávat, jak to venku vypadá. Ze své praxe vím, že někdy je to pro ně opravdu problém.
V přiloženém dokumentu najdete devět větších karet s fotografiemi počasídevět menších karet s obrázky/značkami pro jednotlivá počasí. Děti pak přiřazují shodující se obrázky k sobě.

26. září 2017

Domácí máslo

Tohle je sice recept jen o jedné surovině, ale to nevadí. O to je to snadnější. Konečně jsem se odhodlala udělat domácí máslo a musím říct, že je jemné a má moc dobrou chuť. Škoda, že jsem čekala tak dlouho. Mohli jsme si pochutnávat mnohem dřív.

18. září 2017

Bomby do koupele

Každá máma si občas zaslouží odpočinek a chvilku pro sebe. Co takhle dát si horkou vanu a užít si pořádný relax? Chvilku klidu si můžete zpříjemnit s bombou do koupele. Vyrobíte si ji jednoduše sami doma. Bomby do koupele můžete využít také jako hezký dárek. Stačí zabalit do celofánového sáčku a převázat mašličkou.

12. září 2017

Štětce z přírodnin

Když jdeme ven, nenosíme sebou žádné hračky. Dokážeme se zabavit s tím, co venku Kamínky, klacíky, listy, tráva, hlína, kaluže.. To jsou pro nás nejlepší hračky na ven.
najdeme. 
Dnes jsme kreslili kamínky na chodník, stavěli z nich věže a házeli je na zem. Dělá to úžasný zvuk "bum bác". Také jsme zachraňovali šnečky. Sbírali jsme je ze silnice a dávali na travičku, aby je nepřejelo auto.

9. září 2017

Aloe Vera

Aloe vera. Zázračná rostlina, kterou se rozhodně vyplatí mít doma. Tento léčivý poklad má širokou škálu využití. Je přírodním zdrojem noha vitamínů a minerálů a má pozitivně působí na imunitu.
Bez problému ji seženete v každém větším květinářství nebo hobby marketu.

1. září 2017

Hmatové pexeso


Od rána venku prší, tak jsme se pustili do výroby hmatového pexesa. A jak se s takovým pexesem hraje? Jako s klasickým ne. Jednu půlku koleček dáte do pytlíku a druhou necháte venku. Vyberete si, které kolečko budete hledat, strčíte ruku do pytlíku a snažíte se najít kolečko se správným povrchem.
Děti se s pexesem mohou učit barvy nebo počty. Mladší děti mohou správné dvojice hledat zatím pomocí zraku nebo z něho stavět věže - to je momentálně náš případ.