23. listopadu 2017

Zapékané brambory s brokolicí

Koupila jsem si nové zapékací misky, tak jsem je musela hned vyzkoušet. Dnes jsem v jedné z nich synovi připravila oběd. Příště vyzkoušíme nějaký dezert :-)
Příprava zapečených brambor není nijak složitá. Jídlo máte hotové hned a zatím, co se peče v troubě, se můžete věnovat něčemu jinému.
Recept ani není potřeba pro děti zvlášť upravovat. Stačí vynechat kravské mléko a vajíčko místo něho zamíchat do trochy jogurtu.



Suroviny

- 2 brambory
- 4 růžičky brokolice
- kukuřice
- dýně
- 1 vejce
- bílý jogurt
- kmín
- sladká paprika
- bazalka
- olivový olej


Postup

Na dno zapékací misky nakapeme trochu olivového oleje a dáme první vrstvu na plátky nakrájených brambor. Na brambory naskládáme na kousky nakrájenou brokolici a dýni, kukuřici a posypeme trochou koření. Takto vše vrstvíme až těsně pod okraj zapékací misky. Poslední vrstvu brambor posypeme kořením a zakápneme trochou olivového oleje.

Do hrnku dáme lžíci jogurtu a rozmícháme s pár kapkami vody. Do jogurtu rozklepneme vajíčko a promícháme. Směs nalijeme na navrstvené brambory a zeleninu.

Zapékací misku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně hodinu a čtvrt na 170°C.

* vhodné od jednoho roku (celé vejce)





Na závěr

Místo brokolice, dýně a kukuřice můžete samozřejmě použít i jinou zeleninu. Výborné budou zapečené brambory i s kuřecím masem. Na poslední vrstvu brambor také můžete dát plátky mozzarelly, kozí nebo ovčí sýr.

Dobrou chuť :-)