21. listopadu 2017

Dětská svíčková

Omáčky má syn moc rád a svíčkovou nejraději. Jak už název článku napovídá, recept je přizpůsobený pro děti, takže jsem vynechala slaninu, smetanu a mouku.
Místo mouky stačí přidat více zeleniny, nebo hrst vloček. Vločky přidáme úplně nakonec a před mixováním pár minut povaříme se zeleninou. Omáčka pak bude krásně hustá i bez toho, aniž byste použili mouku :-)


Suroviny

- hovězí maso
- mrkev
- petržel
- máslo
- bobkový list
- nové koření
- kmín


Postup

Hovězí maso nakrájíme na kostičky a zprudka osmahneme na másle, aby se maso zatáhlo. Přidáme kmín, bobkový list a pár kuliček nového koření. Na orestované maso nasypeme na kostičky nakrájenou mrkev a petržel. Ještě chvilku maso se zeleninou restujeme.
Poté vše zalijeme horkou vodou, dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 180°C. Po hodině a půl  pečení v troubě jsem maso ještě nechala půl hodiny dusit na plotně, aby bylo pořádně měkké.


Nakonec maso vyndáme a zeleninu rozmixujeme, aby byla omáčka hezky hladká. Nezapomeňte vyndat také bobový list a nové koření. Pro zjemnění jsem přidala ještě lžičku bílého jogurtu, ale není to nutné.


Maso jsem nakrájela na menší kousky, aby se synovi dobře jedlo. Pro starší děti není potřeba maso krájet tak nadrobno.

Dobrou chuť :-)


Na závěr

Maso můžete samozřejmě osmahnout na cibulce (dle věku dítěte). Jindy cibulku také dávám, ale protože měl syn den před tím dušené kuřecí na cibulce, bylo to dnes bez ní :-)