14. února 2018

Hra "Shoď je všechny"

Malé děti velmi rády vše boří. Taková hra je u nich opravdu oblíbená a pro jejich psychomotorický vývoj důležitá. Je to vlastně takové první tvoření. Čím větší rámus kostky při pádu udělají, tím lépe. Věží z kostek jsme se nastavěli moc a moc. Jedna kostka, druhá a než jsem dala třetí, už byl komín dole. Tak nedočkavý syn byl, když chtěl kostky zbořit.

Už dávno z kostek ale komíny i staví. Pokud má ovšem příležitost něco zbořit, nenechá si ji ujít. Dnes jsme tedy boření posunuli na další level. Vyrobila jsem mu bořící hru z ruliček o toaletního papíru. Určitě ji znáte. Je to klasika, která se v různých podobách objevuje na mnoha dětských soutěžích a akcích.

Co budete potřebovat

- ruličky od toaletního papíru
- barevný papír
- oboustranná lepící páska
- nůžky
- míček
- pravítko
- tužka

Jak na to?

Nejdříve pomocí pravítka zjistěte rozměry ruličky a přeneste je na papír. Z barevných papírů pak obdélníky vystříhejte a nalepte na ruličky. Než papír nalepíte, můžete si ho s dětmi společně ozdobit a pokreslit.

Ustřihněte pruh lepící pásky stejně dlouhý, jako rulička, nalepte ho na ni a přilepte obdélník barevného papíru.

Doporučuji udělat alespoň šest ruliček, abyste mohli postavit třípatrovou pyramidu. My jsme udělali čtyřpatrovou pyramidu z deseti ruliček.

Teď už máte vše připravené, stačí postavit pyramidu a začít se bavit :-)