Abych pravdu řekla, dýňovou polévku nemám vůbec ráda. Nějak mě neoslovila. Syn s manželem ji ale milují, takže ji dělám docela často. Někdy polévku dělám jenom z dýně, někdy do ní přidám i trochu mrkve, nebo brambor. Někdy na cibulce a někdy jen tak. Talíře jsou vždycky prázdné, ať ji udělám jakkoliv.
U dětí dýňová polévka bývá velmi oblíbená pro svoji sladkou chuť. Skvěle se hodí i pro první příkrmy. Z dýně připravíte nejen chutnou polévku, třeba pečená dýně je výbornou přílohou k hlavnímu jídlu. A to nejlepší na závěr - dýně obsahují velké množství vitamínů, minerálů, antioxidantů a vlákniny.
Suroviny
- 1 dýně Hokaido
- 1 větší mrkev
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- kmín
- skořice
- opražená dýňová semínka
- bílý jogurt
Postup


Zeleninu povaříme, dokud není měkká (přibližně 20 minut). Uvařenou zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem.
Na talíři do polévky přidáme lžíci bílého jogurtu (nebo zakysané smetany), zakápneme olivovým olejem a posypeme opraženými dýňovými semínky.
Dobrou chuť :-)