7. února 2018

Cestování s dětmi - jídlo sebou

Moc rádi trávíme hodně času venku. Jakmile se na jaře začne oteplovat, jsme venku téměř celý den. Domů se vracíme jenom na spaní a oběd. No a v létě jsme venku od rána do večera skoro pořád. Výlety na kole, výpravy do lesa a k vodě nebo vycházky do přírody, to je naše.

S postupným zaváděním příkrmů, jsem začala přemýšlet, jak nejlépe vozit jídlo a pití sebou. Ne vždy je totiž možnost jídlo ohřát. Hledala jsem, pročítala doporučení a nakonec jsem objevila úžasné termosky na jídlo a pití od značky Skip Hop. Mají spoustu různých motivů, jeden hezčí, než druhý. Nejprve jsme pořídili termosku na jídlo, později jsme dokoupili i termosku na pití.



Termoska na jídlo

Termoska je vyrobena z nerezové oceli a její součástí je ještě lžička a vidlička v jednom, kterou lze zavěsit do držátka přímo na termosce. To se mi moc líbí, protože nehrozí, že mi lžička spadne na zem, když ji potřebuji odložit. Pokud jste někde, kde není možnost lžičku omýt, je to opravdu velice praktické. Do držátka jde zavěsit i jinou lžičku. Máme plastové lžičky z Ikey a vejdou se tam krásně.



Výrobce slibuje, že teplé vydrží jídlo v termosce až 7 hodin a studené až 5 hodin. Samozřejmě záleží na teplotě pokrmu a venkovní teplotě. Já jsem do termosky dávala jídlo vždy vařící a po třech hodinách bylo tak akorát. Dobré je ještě před použitím termosku prolít horkou vodou, aby do sebe trochu tepla natáhla, než do ní vložíte jídlo.

Objem: 325 ml
0% BPA, 0% PVC, bez ftalátů
Nelze vkládat do mikrovlnné trouby a mýt v myčce


Termo láhev

Termo láhev je také vyrobena z nerezové oceli. Na povrchu láhve je pogumovaný pás, díky kterému se dětem dobře drží a navíc je nestudí do ručiček. Láhev je opatřena víčkem, které chrání brčko. Celé víčko se dá také odšroubovat, takže se láhev snadno čistí. Praktické je také poutko na suchý zip, za které můžete lahvičku pověsit třeba na kočárek. Balení obsahuje náhradní brčko.

Objem: 350 ml
0% BPA, 0% PVC, bez ftalátů
Lze mít v myčce v horním úložišti, nedávejte do mikrovlnné trouby




Lahvička s brčkem

Kromě termo láhve máme ještě plastovou lahvičku na pití (100% polyester). I zde je brčko chráněno odklápěcím víčkem a opět se dá celé víčko odšroubovat a láhev se tak snadno čistí. Součástí lahvičky je poutko na suchý zip a náhradní brčko. Na povrchu lahvičky je obrázek. Ten toho bohužel moc nevydrží a ačkoliv jsme lahvičku nikdy nedávali do myčky, po pár týdnech bylo po obrázku. Měli jsme dvě lahvičky a stalo se to u obou.




První lahvička nám po pár měsících praskla. Je pravda, že tehdy byl syn ještě malý a lahvička mu často padala z ručiček, takže to nejspíš bylo tím. Měla toho dost za sebou. Dejte také pozor na to, abyste do lahvičky nelili příliš teplé pití. Myslím, že i to k prasknutí přispělo. Druhou lahvičku už máme dlouho a je v pořádku.

Objem: 350 ml
0% BPA, 0% PVC, bez ftalátů
Nelze mýt v myčce


Se všemi výrobky od Skip Hop jsme moc spokojeni. U lahvičky mě sice mrzí ten obrázek, ale jinak je vážně skvělá. Ani lahvičky ani termoska nám nikdy neprotekli a jídlo i pití v nich opravdu vydrží teplé. Design výrobků je skutečně nádherný. Mám v plánu koupit ještě krabičku na svačinky a dózu na křupky. Zatím doma máme opici a pejska. Doufám, že se k nim časem přidá ještě včelka a sova :-)

Kde koupit
www.malvik.cz
www.detskydum.cz
www.detskyraj.cz

Pokud nechcete objednávat přes internet, můžete výrobky Skip Hop sehnat v prodejnách Bambule. Musíte ovšem počítat s tím, že třeba neseženete motiv, který se vám nebo dětem líbí.