
Nevím, jak vy, ale já mám nejraději jednoduché a rychlé recepty, u kterých nestrávím dopoledne v kuchyni. Do téhle kategorie zapékané kuřecí maso s kukuřicí určitě patří. Maso vložíte do zapékací misky, přidáte zbytek surovin a je hotovo.
Bramborovou kaši jsem tentokrát dělala klasicky s kravským mlékem, protože jiné jsem zrovna doma neměla. Jindy používám domácí rýžové mléko.
* vhodné od zavedení kuřecího masa (rozmarýn od 11 měsíců, kmín od 6 měsíců)
Suroviny
- kuřecí prsní řízky
- kukuřice
- máslo/olivový olej
- drcený kmín
- rozmarýn
- trocha vody
Postup


Zapékací mísu zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě na 170°C chvilku přes hodinu. Během pečení maso kontrolujte, kdyby bylo potřeba dolít trochu vodu. Pokud by se voda vypekla, maso by pak bylo suché.
Jak s alobalem?
Jedna strana alobalu je lesklá a druhá matná. Já vždycky zapomenu, co má která strana za vlastnosti. Jestli jste na tom jako já, malinko vám s tím teď pomůžu.
Lesklá strana teplo odráží, matná strana zase propouští.Chceme-li, aby se teplo odráželo do masa musí matná strana alobalu směřovat ven a lesklá na maso.
Dobrou chuť :-)