9. dubna 2018

Zapečené brambory s fazolkami a vepřovými kousky

Vzhledem k tomu, že se synem nemám čas skoro na nic, dělám nejraději jídla, která jsou rychlá a nenáročná na přípravu. Čas od času vařím i jídla, u kterých strávím dopoledne v kuchyni, ale co si budeme povídat, znám mnoho zábavnějších věcí. Nejlepší jsou jídla, která dám do pekáče a šup s tím do trouby. Pak už jen stačí do pekáče občas nakouknout a jídlo zkontrolovat.

Dnešní brambory jsem dělala jen na vodě a troše olivového oleje. Příště je zaliji smetanou, aby udělala jídlo šťavnatější.


* vhodné od zavedení surovin, vzhledem ke způsobu přípravy podávejte dětem, které již zvládnou jíst kousky (to je hodně individuální, u nás např. až kolem roku a půl)


Suroviny

- brambory
- vepřové maso
- zelené fazolky
- olivový olej
- drcený kmín
- rozmarýn


Postup

Oškrabané a omyté brambory nakrájíme na plátky přibližně centimetr silné. Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem a klademe první vrstvu brambor.

Na brambory poskládáme vepřové maso nakrájené na kostičky a zelené fazolky. Posypeme drceným kmínem a rozmarýnem.

Poskládáme druhou vrstvu brambor a pokapeme trochou olivového oleje. Brambory podlijeme vodou, mísu zakryjeme alobalem a dáme péct.
Při teplotě 160°C pečeme zhruba 2 hodiny. Během pečení kontrolujeme a v případě potřeby dolijeme vodu.

Brambory můžete na závěr pečení zalít smetanou nebo mlékem s našlehaným vajíčkem.



Dobrou chuť :-)