Je to asi 14 dní, co jsem objevila Ameriku. Tuhle dokonalou dobrotu si teď dávám se synem velice často ke snídani. Je to rychlé, jednoduché a ták dobré. O čem je řeč? Ten zázrak se jmenuje mug cake. Tady vám přináším jeden ze svých nejoblíbenějších receptů na perfektní snídani.
Kokosovou mouku a rozmixovaná slunečnicová semínka můžete nahradit čímkoliv jiným. Syn má třeba rád mug cake, ve kterém slunečnice nahradím rozmixovanými vločkami. Někdy mu do těsta přidám lžičku medu. Můžete použít i mandlovou mouku, mixované lískové nebo vlašské ořechy. Prostě podle chuti.
* vhodné od zavedení surovin a schopnosti jíst kousky
Suroviny
- 1 lžíce kokosové mouky
- 1 lžíce rozmixovaných slunečnicových semínek
- půl lžičky karobu
- půl lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžíci bílého jogurtu (Hollandia)
- 1 lžička kokosového oleje
- 1 vejce
- kokos na vysypání
- kokosový olej na vymazání
Omáčka
- 3 lžíce tučného tvarohu
- 3 lžíce bílého jogurtu (Hollandia)
Smíchat, nic víc není potřeba.
Na posypání
- borůvky
- maliny
- skořice
Posypat můžete třeba také blanšírovanými mandlemi, chia semínky nebo kvalitní vysokoprocentní nastrouhanou čokoládou.
Postup
Nejprve smíchejte sypké suroviny, tedy kokosovou mouku, slunečnicová semínka, karob a prášek do pečiva. Přidejte kokosový olej - musí být tekutý, jogurt a vajíčko. Vše důkladně promíchejte. Mělo by vám vzniknout řídké a hladké těsto.
Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného hrnečku (klasický hrnek plus mínus 250 ml) a dejte na 2 a půl minuty do mikrovlnné trouby. Pak už stačí jenom vyklopit z hrnečku, zalít tvarohovou omáčkou a posypat ovocem.
Každá mikrovlnka je jiná, takže je potřeba, abyste si našli ten správný čas přípravy mug caku. Já jsem ten první nechala 3 minuty a bylo to moc. Byl ve spodní části ztvrdlý.
Dobrou chuť :-)