30. září 2017

Piškoty bez rafinovaného cukru

Dlouho jsem hledala recept na piškoty, ve kterém by nebyl cukr (rafinovaný) a nenacházela. Nakonec jsem si recept poupravila podle sebe a místo cukru použila datlový sirup. Sníh z bílků jsem nechala čistý a nepřidávala do něho nic. Není ani třeba piškoty na plechu posypávat cukrem. Piškoty jsou měkké, nadýchané a mají skvělou chuť. Příště do těsta přidám trochu skořice a piškoty budou ještě lepší.

✳ vhodné od jednoho roku

Suroviny

- 2 vejce
- 30 g datlového sirupu

- 70 g špaldové mouky

Postup

Žloutky smícháme s datlovým sirupem, z bílků ušleháme sníh. Sníh potom pomalu vmícháme do žloutků a přidáme mouku.
Hotové těsto klademe na pečící papír pomocí lžíce nebo s ním naplníme cukrářský sáček a tvarujeme piškoty. Mezi jednotlivými piškoty necháváme přibližně 5 cm.
Piškoty necháme 10 minut zaschnout. Zajistíme tak, že se při pečení nerozjedou do šířky. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C 10 minut.