29. dubna 2018

Dům myšek Sam a Julie


Knížku o myškách Samovi a Julii jsme objevili na festivalu Juchů. Hned, jak mě na ni manžel upozornil, musela jsem ji koupit. Pak si chudák nadával, že vůbec něco říkal, že zase kupuji další knihu 😃 Jenže tahle je o myšce, která se jmenuje Sam. To ani jinak dopadnout nemohlo. U stánku jsem ji prolistovala a hned jsem si ji zamilovala.

Nejkouzelnější na celé knížce je, že fotky v ní jsou autentické. Domeček, ve kterém myšky žijí, skutečně existuje. Jako dekoraci právě do této knížky ho vytvořila autorka celého projektu Karina Schaapman. Celý dům, který má přes 100 pokojů vyrobila z kašírovaných kartonových krabic. Kniha měla obrovský úspěch, a tak vznikly další tři knížky o dvou myškách a pátá se připravuje.

V knížce na vás čeká 17 příběhů, které budete prožívat spolu se Samem a Julií. Jsou to krátká vyprávění, ve kterých vás myšky provedou myším domečkem. Zjistíte, kde mají tajnou skrýš, co se skrývá v zamčené truhličce a poznáte další obyvatele domu. Na obrázky se budete dívat zas a znovu a pokaždé najdete nějaký nový detail, který vám napoprvé unikl.



Citováno z obálky


Sam a Julie bydlí v Domě myšek. Je to svět sám pro sebe. Julie bydlí v šestém patře vzadu uprostřed. Bydlí tam s mámou v jedné malinkaté komůrce. Nemá tátu ani sourozence a ani babičku a dědečka. Julie je strašně zvědavá a hrozně paličatá. Nesnáší nudu a jakmile ji to doma přestane bavit, vyráží ven za dobrodružstvím se svým kamarádem Samem.

Sam bydlí v Domě myšek vepředu uprostřed. Bydlí tam s mámou tátou, bratříčky a sestřičkami. Má dva dědečky a dvě babičky, několik tetiček a jednoho strýčka. Sam je strašně nesmělý a hrozně poslušný. Když je s Julií, dělá věci, na které by si jinak nikdy netroufl. Čeho má Sam hodně, má Julie málo a naopak. Jsou to nejlepší kamarádi a o všechno se spolu dělí.



Autorka: Karina Schaapman
Nakladatelství: Meander
Doporučená cena: 398 Kč
Ke knížce se dají koupit ještě šité figurky Sama a Julie




Zdroj: Internet