16. prosince 2018

DIY svíčka s fotkou



Minulý rok jsem k Vánocům pro rodinu vyráběla svíčku se synovou fotkou. Nejen, že svíčka vypadá úžasně, ale navíc je výroba opravdu velice jednoduchá a zvládne ji každý. K výrobě nepotřebujete ani žádné speciální pomůcky. Většinu z nich máte určitě doma. Během chvilky tak máte bezva dárek, který zejména babičkám udělá velikou radost.

Použila jsem bílé svíčky a na ně barevnou fotografii. Výsledek vypadal skvěle. Vyzkoušela jsem ještě černobílou fotku na barevnou svíčku a nebylo to ono. Bílá svíčka prostě (podle mě) vypadala lépe.


Co budete potřebovat

- svíčka
- ubrousek nebo papírový kapesník
- hedvábný papír
- papír do tiskárny
- inkoustová tiskárna
- izolepa
- nůžky
- fén


Jak na to?

Nejprve si připravte papírový kapesník nebo ubrousek, přiložte ho na klasický papír a přilepte izolepou. K papíru ubrousek přilepte po celé horní a dolní délce ubrousku. Pokud je kapesník nebo ubrousek vícevrstvý, je nutné, abyste použili pouze jednu vrstvu.

Vyberte fotku nebo fotky, které chcete na svíčce mít a vytiskněte na stranu s nalepeným ubrouskem. Fotku vystřihněte do požadovaného tvaru a velice opatrně oddělte ubrousek od papíru.

Ubrousek s vytisknutou fotkou přiložte na svíčku a lehce uhlaďte (tištěnou stranou na svíčku). Pozor, abyste si ubrousek nepotrhali. Na fotku položte ještě hedvábný papír. Oboje musí těsně přiléhat ke svíčce.

Použijte fén, abyste ubrousek s fotkou ke svíčce přilepili. Teplem se svíčka rozehřeje a ubrousek se do ní perfektně vsákne. Po dokončení nebude vůbec vidět. Fénujte, dokud se celý ubrousek do svíčky nevpije. Že se fotka zapouští do svíčky poznáte tak, že se na povrchu hedvábného papíru začne vyjasňovat.

Ve chvíli, kdy bude celý obrázek vpitý do svíčky, sundejte hedvábný papír a máte hotovo.

Při fénování doporučuji použít rukavici. Ruku, ve které budete držet svíčku byste si mohli snadno popálit. I s rukavicí to chvílemi pálilo.