2. května 2018

Rodinný Park Mirakulum


Minulý týden jsme vyrazili do Parku Mirakulum, který je v Milovicích, nedaleko Prahy. Už jsem o tomhle kouzelném místě slyšela dříve, ale loni by si to syn ještě tolik neužil. Za to teď se tam bavil a řádil...a nejen on :-)

S klidem a čistým svědomím prohlašuji, že tohle je pro děti opravdu ráj a člověk, který park vymyslel a zrealizoval, musí být v duši napůl dítětem. Děti tu totiž najdou snad všechno, po čem v srdci touží a o čem ve snech sní.

Když jsme do praku vstoupili, vydali jsme se nejprve do vesničky pro nejmenší. Jakmile syn viděl první prolézačky, hned k nim běžel. Ze začátku jsem byla trochu v rozpacích a jistila ho s manželem ze země. Říkala jsem si, že tam přece nebudu lézt po dětských atrakcích spolu se synem, ale.... Pak si to syn namířil do tunelu a byl pryč. Musela jsem za ním, protože kdo ví, kam tunel vede, kde by vylezl a kde bychom ho pak hledali. Na cestě tunelem jsem potkala několik dalších rodičů a potkala jsem je i na prolézačkách.

Aha! Takže rodičům je vstup povolen úplně všude 😃 V tu chvíli jsme se s manželem stali malými dětmi a lezli se synem úplně všude. Vynechali jsme jenom místa, kde to bylo opravdu pro větší děti. Nedokáži říct, jaké místo bylo v parku nejlepší. Podle mě byla skvělá všechna, každé jiným způsobem. Synovi se asi nejvíc líbilo v podzemí. A pozor (!) v podzemních tunelech je opravdu tma, jako v pytli a není vidět nic. Syn šel první, svítil na cestu mobilem a bylo vidět, jak si toho považuje. Prostě vedoucí výpravy do podzemí.


Součástí parku je také naučná stezka lesem, kde je ticho a klid. Je to skvělá možnost, jak si na chvíli trochu odpočinout od toho šrumce všude kolem. Prohlédnete si zvířátka a dozvíte se spoustu zajímavých věcí. No a jestli máte starší děti, které už není potřeba tolik dozorovat, jako našeho dvouleťáka, vezměte si sebou deku, rozložte si ji na jedné z několika piknikových loukách a odpočívejte :-)
















Pokud vás fotky uchvátili a říkáte si, že do Mirakula musíte určitě s dětmi vyrazit, doporučuji pojmout návštěvu jako celodenní výlet. My jsme vyjeli dopoledne tak, aby se syn prospal během cesty. Oběd si dal v autě na parkovišti a ještě, že tak. Kdybychom oběd vzali do parku, nesnědl by nic, protože by na to zkrátka neměl myšlenky ani čas při vší té zábavě, kterou by viděl kolem sebe.

V parku jsme strávili téměř pět hodin, a i tak jsme ho nezvládli projít celý. Příště musíme vyrazit ještě o něco dříve. Už se moc těšíme na další návštěvu.

Doporučení

- sportovní obuv sebou
- pozor na klíšťata (za necelou půl hodinku, kdy jsme svačili na louce po nás lezla hned dvě)
- v parku se platí pouze hotovostí (bankomat najdete hned u vchodu)


Bavte se !! :-)