28. května 2018

Koloběžka Oxelo z Decathlonu



To jsme takhle jednou byli v Decathlonu, abych si koupila boty. Kdo už jednou v Decathlonu byl jistě ví, že je možné tam vyzkoušet kde co. Vůbec není problém sednout na kolo a projet se po prodejně. Syn viděl ostatní děti, jak se tam prohánějí na bruslích, kolech nebo koloběžkách a chtěl to samozřejmě také hned vyzkoušet. Rozběhl se ke koloběžce, ale nedokázal na ni jet sám. Chodil s ní a tlačil ji (spíš tahal) vedle sebe. Dalo to hodně práce přesvědčit ho a vysvětlit mu, že si koloběžku nemůže vzít domů. Nejsme totiž s manželem zastánci toho, koupit dítěti na co si ukáže.

Za nějaký čas jsme do Decathlonu jeli znovu a syn hned letěl ke koloběžce. Tentokrát na ni stoupl a jel. Koukali jsme s manželem, jak drandí a nemohli tomu uvěřit. Minule na koloběžku sotva stoupl a teď jede, jak drak. Vzhledem k tomu, že léto už je za rohem a venku budeme trávit více času, rozhodli jsme se, že mu koloběžku koupíme. Když jsme se prokousali tím, kterou barvu vybereme (a to je jich jen pět), mohli jsme jít slavnostně koloběžku zaplatit ke kase. Barvu jsme nechali opravdu zcela na synovi, vybral si červenou. Uf, modlila jsem se, aby si nevybral růžovou. Tu bychom mu tedy asi koupit nechtěli. Ale vyhrála to červená :-)

Podrobněji o koloběžce


Koloběžka je určena pro děti od 2 do 4 let.
Barvy krytu: modrá, červená, zelená, žlutá, růžová
Váha koloběžky: 1,5 kg
Nosnost koloběžky: 20 kg
Výška řidítek: 45 - 59 cm
Délka desky: 30 cm
Šířka desky: 10,5 cm
Cena: koloběžka 520,- deska 79,-

Z webu Decathlonu


Proč vybrat koloběžku B1?
Kvůli dvěma předním kolečkům a patentovanému systému řízení. Tato kombinace vyvinutá ve spolupráci s odbornicí na dětský vývoj umožňuje, aby se plocha nakláněla v úhlu bezpečném pro dítě. Při jízdě nebo zatáčení tak dítě neztratí rovnováhu. Řidítka jsou navržena tak, aby pomáhala dítěti zaujmout na koloběžce správnou pozici. Koloběžka B1 je intuitivní a snadná na řízení, pomáhá dítěti držet balanc a napomáhá také jeho psychomotorickému vývoji (rovnováha, koordinace rukou, nohou a očí, natáčení těla v prostoru).

Další informace naleznete tady.