Jak se říká, polévka je grunt. Husté zeleninové polévky dávám synovi k večeři. Krásně dětské bříško zasytí a nezatíží trávení a slinivku tak, jako kaše, která je vzhledem k množství sacharidů vhodná na snídani.
Zeleninové polévky má syn moc rád a není snad jediná, kterou by nejedl. Rajská ale patří k těm, které má nejraději. Když se nad tím zamyslím, není snad nic, co by nejedl. Něco mu chutná více, něco méně, ale sní vždy všechno, co mu uvařím. Je to vděčný strávník :-)
* vhodné od zavedení surovin
Suroviny
- 1 menší cibule
- 4 rajčata
- kmín
- bazalka
- sladká paprika
- mozzarella
- špaldové vločky
- olivový olej
Postup
Na olivovém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Až cibule zesklovatí, přidáme k ní oloupaná nakrájená rajčata a zalijeme vodou. Přisypeme koření a necháme dusit pod pokličkou asi 15 minut.
Po 15 minutách do polévky přihodíme hrst špaldových vloček a dusíme ještě dalších 15 minut. Hotovou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme na plátky nakrájenou mozarellu.
Dobrou chuť :-)