Menu

30. července 2019

Pohádkový statek



Tak jsme si zase po nějaké době vyjeli na pár dní na výlet. Vybíral manžel a vybral skvěle. Už po druhé nás to zaválo do okolí Rakovníka. Je tady opravdu krásně. Tentokrát jsme se ubytovali v Jesenici a přemýšleli, kam se vyrazíme podívat. Zjistili jsme, že asi půl hodinky autem od hotelu je Pohádkový statek. Po snídani jsme se sbalili a vyrazili.

Najít statek nám dalo trochu zabrat, navigace zklamala. Ale jak se říká - líná huba, holé neštěstí. Na cestu jsme se prostě zeptali. Břasy jsou malinká vesnička, takže v závěru to zase tak složité nebylo. Parkovat se dá přímo před statkem. Otvírá se v 10 hodin, zaplatíte vstupné a odejít můžete klidně až se zavíračkou v 18 hodin.

A co dětem pohádkový statek nabízí? V bývalém chlévě a stodole najedete spoustu pohádkových postaviček, bubáků, princezen, víl, čertů.. Je tady perníková chaloupka, pískoviště, lovení rybiček, krmení koz, divadlo s herničkou, občerstvení, krámek s blbůstkami a nanuky.

Na statku si také můžete zahrát hru, kdy budete hledat deset skřítků. Na kartičku k příslušnému číslu nakreslíte obrázek, který u skřítka najdete. Když najdete všech deset skřítků, dostanete odměnu. My jsme našli všechny, až na číslo 2. Ale to by nebyl náš tatínek, aby to rychle nevyřešil, když jsem mu řekla, že neodejdu, dokud toho skřeta nenajdu. Nenápadně se prošel mezi návštěvníky a zjistil, který obrázek je u dvojky. Ale pššt, podvádět se nemá.

Moc se nám na statku líbilo a doufám, že se tam ještě někdy vrátíme (najít toho skřeta s dvojkou). Mám jenom malou výtku, a to k občerstvení. Byla to taková ta stánková klasika - hranolky, párky, pizza. Nic pro nás no. Škoda, že na statku, kde si pěstují vlastní rajčátka, mají keře s borůvkami a spoustu dalšího na zahradě (co jsem si tak všimla) nabízejí obyčejný nezdravý fast food. Trošku to kazilo dojem.

Informace o ceně vstupného, otevírací době atd. najdete tady.