Menu

5. července 2019

Míša řezy


Tenhle bezva dortík je zdravou variantou klasických Míša řezů. Na první ochutnání ani nestihla pořádně zatuhnout čokoláda, tak jsme se na něj těšili. Kdybych ho neschovala do lednice, kluci by ho snědli na posezení (a já taky). Jeden kousek jim nestačil a musím říct, že se ani nedivím. Je vážně výborný. Slovy syna: "maminko, je to mňamka, ještě ci." Čokoládu měl po celé pusince. :-) Brzy ho budu muset udělat znovu.



Suroviny


korpus:
- 6 vajec
- 6 lžic kakaa
- 3 lžíce mandlové mouky
- 3 lžíce kešu mouky
- 1 lžíce erythritolu
- 1 lžíce medu
- 1/2 sáčku prášku do pečiva bez fosfátů

krém:
- 50 g másla
- 500 g tvarohu

poleva:
- tabulka vysokoprocentní čokolády (použila jsem 90%)
- 30 g másla




Postup


Žloutky umixujte s medem a erythritolem v hustou pěnu. Přidejte mandlovou a kešu mouku, kakao a prášek do pečiva. Vše pečlivě promíchejte.



Z bílků vyšlehejte sníh a vmíchejte ho do těsta.



Těsto vlijte do dortové formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané kokosovým olejem.



Pečeme v troubě předehřáté na 180°C po dobu 10 minut.



Korpus nechte vychladnout v dortové formě a zatím si připravte tvarohový krém. Tvaroh umíchejte s rozehřátým (ale vychladlým) máslem a rozprostřete na korpus.



Nakonec dortík polijeme čokoládou, kterou jsme společně s máslem rozehřáli ve vodní lázni.



V lednici necháme ztuhnout cca 2 hodiny.



Dobrou chuť :-)