Menu

10. dubna 2019

Minipizzy


Inspiraci na minipizzy jsem našla v knížce Super jídlo pro Superděti. Moc se mi ta knížka líbí. Recepty v ní jsou podle low carb stravování, takže si je někdy poupravím podle potřeby. Z tohoto receptu jsem měla trochu obavy protože základem těsta je vařený květák. Sice máme květák rádi, ale pizzu jsem si z něho neuměla představit. Pizza byla  ale dokonalá, ani z ní květák nebyl cítit. Rozhodně doporučuji vyzkoušet.



Suroviny

Na těsto
- 1 vařený květák
- špetka soli
- 1 lžička sušené bazalky
- 1/2 hrnku strouhaného parmazánu
- 1/2 hrnku strouhané mozzarelly
- 1 vejce
- 2 lžíce mandlové mouky

Na topping
- rajčatové pyré (používám od Alnatury)
- strouhaná mozzarella
- cherry rajčátka
- kvalitní šunka
- paprika



Postup

Vařený květák rozmixujte a nasypte do utěrky. Je potřeba z něho důkladně vymačkat vodu. Květák nasypte do misky, přidejte k němu zbytek surovin a dobře promíchejte.

Plech vyložte pečícím papírem, lehce potřete olivovým olejem a vytvořte z těsta placičky.

Troubu předehřejte na 240°C a pizzy pečte přibližně 8 - 10 minut, dokud nezačnou okraje zlátnout.

Pizzy vyndejte z trouby, potřete rajčatovým pyré a ozdobte připravenými surovinami. Vraťte do trouby a pečte, dokud se sýr nerozteče.


Dobrou chuť :-)