Menu

17. března 2019

Domácí čokoládový termix


Nikdy by mě nenapadlo, že jednou budu připravovat domácí termix. Kdyby mi o tom někdo řekl před pár lety, tak si budu ťukat na čelo s tím, že termix se dá přece koupit za pár korun a nemusím s tím ztrácet čas doma. No jo, jenže ono s dětmi je to potom trochu jiné. Děti dokáží člověku pěkně změnit názory a myšlení :-) Takže termix pro syna jedině domácí. Je to chvilka a chuť, alespoň pro mě, je mnohem lepší, nemluvě o kvalitě.

Někomu by možná mohlo vadit, že termix není moc sladký. Přeci jenom je jeho chuť ovlivněná vysokoprocentní čokoládou. Na to je ale snadná pomoc. Prostě do termixu přidejte trochu medu nebo kokosového cukru, popř. panely.



* vhodné od 1 roku (osobně bych dala kvůli čokoládě až od dvou let)


Suroviny

Na tři porce
- 1 smetana ke šlehání
- 1 tučný tvaroh
- tabulka kvalitní vysokoprocentní čokolády (já jsem použila 2/3 tabulky)



Postup

Smetanu nalijte do kastrůlku a zahřívejte, dokud nebude těsně před bodem varu. To znamená, že až začne pěnit, stáhnete ji z plotýnky.

Do horké smetany dejte čokoládu rozlámanou na kousky a míchejte metličkou, dokud se nerozpustí a dokonale nespojí se smetanou.

Přidejte tvaroh a opět metličkou pořádně vmíchejte do čokoládové směsi.

Ještě teplý termix nalijte do mističek a nechte vychladnout. Po vychladnutí ho nechte asi 2 hodiny odpočinout v lednici, aby ztuhl.

Před podáváním můžete termix ozdobit ovocem. U nás to byl banán s borůvkami a lehce jsem ještě vše posypala kokosovým cukrem.


Dobrou chuť :-)