Pokud jste se už někdy v nějaké facebookové skupině nachomýtli k diskuzi o tom, zda dávat malým dětem Pribiňáček, určitě víte, že je to dost "zajímavé" počtení. Já myslím, že je na každé mamince, co dá svému dítěti k jídlu. Ale přeci jenom, když se nad tím člověk zamyslí... Pro představu jsem si vyhledala složení kupovaného Pribiňáčku.
Co tedy pochoutka obsahuje: tvaroh, jedlou želatinu, smetanu, cukr, vanilkovou složku 2,4 % (cukr, glukozo-fruktozový sirup, vanilkové aroma), zahušťovadla (xanthan, škrob). Vychází mi z toho, že pribiňák vyrobený doma ze tří surovin a bez rafinovaného cukru je rozhodně lepší volba. A příprava zabere pouhých 5 minut :-)
* vhodné od 1 roku (bez čokolády)
Suroviny
- 1 smetana ke šlehání
- 1 tučný tvaroh
- lžíce medu
- 90% čokoláda a banán na ozdobení
Postup
Smetanu vyšleháme dotuha. Přidáme tvaroh, med a ještě chvilku šleháme. Hotovo, to je celé.
Teď už jen stačí nandat pribiňák do mističky a ozdobit libovolným ovocem. U nás pro tentokrát banánem a jako bonus strouhaná vysokoprocentní čokoláda.
Dobrou chuť :-)