Menu

26. března 2018

Kaše přes noc ze špaldových vloček

Kaše jsem začala synovi na dopolední svačinu nabízet, když mu bylo asi deset měsíců. Ovesné, pohankové, polentové, špaldové. Nikdy si nevzal víc, než pár lžiček. Kaše mu prostě nechutnaly, tak jsem to nechala být. Za čas jsem to zkusila znovu, ale nechtěl. Poslední pokus proběhl včera. Říkala jsem si, že tahle kaše mu bude určitě chutnat. Vyzkoušela jsem kaši připravit podle receptu z kuchařky Jíme zdravě s Fitrecepty.

Dopadlo to tak, že snědl několik lžiček a víc nechtěl. Takže s kašemi to vzdávám. Je mnoho jiných potravin, které mu dají mnohem víc než kaše. Obiloviny celkově nejsou v jídelníčku úplně nutné. Jsou výživově chudší a obsahují mnoho sacharidů. Nicméně... Kaše je opravdu výborná. Dokáži si ji představit i s jahodami, borůvkami, oříšky. Pro mě dokonalá svačinka, kterou si v klidu vychutnám, když syn dopoledne spí.


* vhodné od zavedení surovin (osobně nejdříve od 10. měsíce a dopoledne)


Suroviny

- 1 banán
- 1 hruška
- 100 g bílého jogurtu
- 40 g špaldových vloček
- 120 ml kokosového mléka
- lžička skořice


Postup

V misce rozmačkejte banán, přidejte jogurt, vločky, kokosové mléko a na kostičky nakrájenou hrušku. Přisypte trochu skořice a vše zamíchejte. Směs dejte do uzavíratelné skleničky a nechte přes noc v lednici.

To je celé :-) Je to jednoduché, rychlé a výborné.
Ještě doplním, že pro lepší stravitelnost je dobré vločky nejprve povařit.

Vločky samozřejmě můžete použít i ovesné, pohankové, quinoové. Skvělá bude kaše i s jinými druhy ovoce, oříšky nebo semínky.



Dobrou chuť :-)