Menu

5. dubna 2018

Dětský elektrický zubní kartáček

S čištěním zoubků je to u nás jako na houpačce. Někdy si je syn nechá bez problémů vyčistit, jindy se k puse s kartáčkem nesmíme ani přiblížit. První dva zoubky se mu objevily na necelém půl roce, teď už mu chybí poslední čtyři stoličky a růst zoubků budeme mít úspěšně za sebou. Je to můj hrdina, jedinkrát při prořezávání zoubků nezaplakal. Snášel to opravdu statečně, bez bolesti, průjmu a teplot. Jediné, co nesnesl, když se dral zoubek na svět, bylo jídlo. Několik dní si k obědu vzal sotva pár lžiček. Zaplať pánbůh za kojení.

Během toho roku a půl jsme vystřídali několik kartáčků a nejlépe se nám osvědčil Jordan Step 1. Ten se synovi krásně držel v ručičce a rukojeť kartáčku sloužila zároveň jako kousátko. Nedávno jsme přešli na Curaprox Cura Kid. Ten má ultra jemné štětinky a pogumovanou rukojeť. Kartáček sice může být sebelepší, ale ani tak se syn do čištění zoubků zrovna nehrne. Nápadů a fíglů, jak ho při čištění zabavit jsme vyzkoušeli celou hromadu. Syn zbožňuje fény, vysavače, mixéry...líbí se mu, jak hučí. Skvěle se nám proto osvědčil můj kartáček na čištění pleti, který jsme mu dali do ručičky, on ho pořád dokola zapínal a vypínal a krásně jsme při tom zoubky zvládli vyčistit.

Když jsme byli na Velikonoce u babičky a u dědy, zalíbil se tam synovi elektrický kartáček na zuby. V Lidlu byl zrovna v nabídce elektrický zubní kartáček pro děti za pár korun, tak jsme si řekli, že ho zkusíme koupit a z čištění zoubků se třeba stane zábava. Zatím to vypadá velice dobře a dokonce se o čištění zoubků hlásí sám. Jestli mu to vydrží, pořídíme časem kvalitnější kartáček. Tenhle z Lidlu od značky Nevadent je ale pro začátek a na zkoušku za ty peníze bezvadný.

Co obsahuje balení



  • zubní kartáček se čtyřmi nástavci
  • pouzdro
  • přesýpací hodiny
  • baterie (2 ks)
  • nálepky (4 ks)

Štětiny kartáčků nejsou tak měkké, jako třeba u Curaproxu, ale na šetrné čištění dětských zoubků stačí. Skvělé je, že jsou v balení hned čtyři nástavce. Když vidím, jak vypadá synův kartáček po dvou měsících používání, budou se rozhodně hodit. Kartáček je hezky barevný a děti si ho (nebo obal na kartáček) mohou ozdobit samolepkami. Velké plus je pro mě také to, že balení obsahuje i baterie. Nemám ráda, když něco koupím a ještě musím letět shánět potřebné baterky.

Baterie se do kartáčku vloží po odšroubování spodní části. Nástavec je nutné pro sundání pootočit a pak zatáhnout. Na rukojeti najdete zvlášť knoflík pro zapnutí (I) a vypnutí (0). Písek v hodinách se přesype za dvě minuty.

Kartáček je k dostání ve dvou barevných provedeních. Modro červený a v odstínech růžové. K modrému kartáčku jsou v balení nálepky piráta, draka, dinosaura a jakéhosi supermana a u růžového baletka, jednorožec, koťátko a sovičky.

Výrobek není kvůli malým částem vhodný pro děti do tří let (uvedeno na obalu). Dvouletý syn kartáček pod dozorem bez problémů používá sám.


Kde koupit: prodejny Lidl, Lidl shop
Značka: Nevadent
Cena: 169 Kč