Další výborné jídlo, které se dá perfektně přizpůsobit dětem je boloňská omáčka. Syn ji má moc rád a musím říct, že si na ní pochutnám i já :-) Je úplně jedno jestli k omáčce uděláte špagety, kolínka nebo penne. Červená omáčka s těstovinami chutná snad všem dětem.
Pokud jako přílohu zvolíte špagety, doporučuji je uvařit v celku a pak pokrájet na menší kousky.
Když se lámou neuvařené, akorát všude lítají a stejně je nenalámete na tak malé kousky, jaké potřebujete. Samozřejmě záleží na tom, jak staré dítě máte a jak velké kusy zvládne polknout.
Sýr doporučuji použít plnotučný (nejlépe okolo 45% tuku v sušině).
* vhodné od 10 - 12 měsíců (podle zavedených surovin, se sýrem od 1 roku)
Pokud jako přílohu zvolíte špagety, doporučuji je uvařit v celku a pak pokrájet na menší kousky.
Když se lámou neuvařené, akorát všude lítají a stejně je nenalámete na tak malé kousky, jaké potřebujete. Samozřejmě záleží na tom, jak staré dítě máte a jak velké kusy zvládne polknout.
Sýr doporučuji použít plnotučný (nejlépe okolo 45% tuku v sušině).
* vhodné od 10 - 12 měsíců (podle zavedených surovin, se sýrem od 1 roku)
Suroviny
- mleté hovězí maso- cibule
- olivový olej/ghee/máslo
- rajčata
- mrkev
- petržel
- kmín
- bobkový list
- badyán
Postup
Na olivovém oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a petržel a chvilku restujeme. Po pár minutách restování do hrnce vložíme mleté maso a mícháme až zhnědne.
Směs zasypeme trochou kmínu, přidáme špetku mletého badyánu a bobkový list. Nakonec dáme oloupaná nakrájená rajčata, zalijeme horkou vodou a necháme hodinu až hodinu a půl dusit.
Pro jemnější chuť omáčku lehce pomixujte tyčovým mixérem.
Na závěr jídlo posypte trochou sýra.
Na závěr jídlo posypte trochou sýra.
Dobrou chuť :-)